Anlık Bildirim

DAO Maker kitle fonlaması platformu hacklendi: 7 milyon dolarlık coin çalındı

Blockchain alanında teknoloji geliştiren ve finansman sağlayan Dao Maker, siber saldırıya uğradığını açıkladı. 7 milyon USDC'nin ele geçirilebileceği ifade edildi.

DAO Maker kitle fonlaması platformu siber saldırıya uğradı Tam Boyutta Gör

Blockchain girişimlerine teknolojiler ve finansman sağlayan bir finansman platformu olan Dao Maker, bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradı.

Çalınan fonların tam miktarı henüz açıklanmadı ancak rapora göre saldırı 9.000-10.000 USDC arası varlığa sahip cüzdanlara yönelik düzenlendi. Platforma gerçekleştirilen saldırının ardından kullanıcıların USDC’lerinin Ethereum ile değiştirildiği iddia edildi.

Şirket tarafından, resmi sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla 7 milyon USDC’nin ele geçirilmiş olabileceği açıklandı.

Şimdilik, DAO Maker geliştirici grubunun açıklamasına göre stake cüzdanlarının ve akıllı sözleşmelerin güvenli olduğunu  ve saldırıya uğrayanların mevduat akıllı sözleşmeleri olduğunu belirtiyor. Bu, verilerinin güvende olduğu ve saldırıya uğrayanların zarar görmeyeceği anlamına geliyor. İddiaya göre hack, şirketin çalışmalarını da etkilemeyecek.

Son zamanlarda Dao Maker’a benzer şekilde kripto para platformlarına yönelik saldırıların arttığı gözlemliyoruz. Yakın bir zamanda, Poly Network platformu da saldırı yaşamış sonrasında yaklaşık 600 milyon dolarlık kripto para birimi hacker’lar tarafından ele geçirilmişti. Hackerlar, bu saldırıyı eğlence amacıyla yaptığını belirterek parayı iade etmeye başladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim