Anlık Bildirim

AMD 3D ön bellek teknolojisi ekran kartlarına da mı geliyor?

AMD işlemcilerde görmeye başladığımız 3D Infinity Cache istif bellek teknolojisi gelecek dönemde ekran kartlarına da sunulabilir. İsim başvurusu bunu gösteriyor. 

3D Infinity Cache Tam Boyutta Gör

İstif ön bellek teknolojisi ile sunucu tarafındaki EPYC işlemcilerine önemli bir avantaj sağlayan AMD yakın dönemde ekran kartlarına da bir dokunuş yapmayı planlıyor. Firmanın isim hakkı başvuruları bunu destekler nitelikte. 

3D ön bellekli Radeon ekran kartları

AMD’nin mevcut işlemci katmanı üzerine istiflediği ön bellek katmanı ile senaryoya göre 2 kat ekstra kapasite kazandırdığı 3D Infinity Cache teknolojisi özellikle bellek odaklı uygulamalarda performansı önemli miktarda arttırıyor. 

Patent ofisine yapılan isim başvurusunda 3D Infinity Cache tanımının işlemci dışında farklı ürün gruplarında da kullanılabileceği belirtilmiş. Bu da zaten ilk adayın ekran kartları olduğunu gösteriyor. 

AMD ekran kartı tarafında da bellek konusuna önem veriyor RDNA2 Infinity Cache kavramını sürekli ön plana çıkarıyor. Orijinal kartın daha da artan bellek miktarları profesyonel uygulamalarda avantaj sağlayabilir. Bu noktada düşük bellek veri yolları olan ekran kartlarında da gelişmeler görebiliriz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim