Anlık Bildirim

Radeon RX 6000S serisi geliyor

AMD önümüzdeki dönemde bir geçiş süreci olarak 6nm RDNA 2 optimizasyonu üzerinde çalışıyor. AMD Radeon RX 6000S serisi taşınabilir sistemlerde performansı arttıracak. 

Radeon RX 6000S

Taşınabilir sistemler tarafında Radeon RX 6000M ekran kartları ile beğeni toplayan AMD, RDNA 3 mimarisi gelene kadar daha optimize edilmiş bir mimari ile piyasada boşluk bırakmamayı amaçlıyor. Radeon RX 6000S serisi geliyor. 

Radeon RX 6000S neler sunacak?

AMD’nin Zen3+ mimarisinde olduğu gibi grafik tarafında da bir optimizasyon yapması bekleniyordu. İsimlendirme tarafında belirsizlik sürerken bu hafta ortaya çıkan yeni sızıntılar kafalardaki soru işaretlerini giderdi. 

Kaynaklar 6nm sürecinde optimize edilecek RDNA 2 mimarisinin Radeon RX 6000S isimlendirmesini alacağı ifade ediliyor. Üretim sürecinin de katkısıyla performans tarafında yüzde 5-10 civarında bir artış görebiliriz. 

AMD’nin Radeon RX 6500XT ve RX 6400 giriş seviyesi ekran kartlarını hazırladığı da biliniyor. Bu bakımdan ilk etapta giriş seviyesine yönelik ekran kartlarını görebiliriz. Sonrasında ise RX 6000S serisi gelebilir. Henüz yeni mimariler ile ilgili bilgi yok ancak iki büyük rakibin RDNA 3 ve Lovelace mimarilerini gelecek yıl ikinci yarısında piyasaya sürmesi bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim