Anlık Bildirim

Mart ayı için Steam anketi açıklandı: Radikal değişiklikler var!

Steam Donanım Anketi, platformdaki kullanıcıların katılımıyla bizlere oyuncuların hangi donanım bileşenlerini kullandığını gösteriyor. Anketin yeni versiyonunda ise radikal değişikler görünüyor.
Radikal değişikliklerle Mart ayı için Steam anketi açıklandı Tam Boyutta Gör
Steam, kullanıcıların katılımıyla birlikte düzenli aralıklarla yaptığı Steam Donanım Anketi sayesinde önemli bilgileri gün yüzüne çıkartıyor. Oldukça uzunca bir süredir giriş seviyesi ekran kartlarının listelerin tepesinde olduğunu görürken bu sefer ciddi değişikliklerin olduğunu görüyoruz. Sadece ekran kartı tarafında değil, işletim sistemi tarafında da radikal değişimler söz konusu.

GTX 1650 tahtını kaybetti

Radikal değişikliklerle Mart ayı için Steam anketi açıklandı Tam Boyutta Gör
Yaklaşık beş yıllık GTX 1060 hakimiyeti geçtiğimiz kasım ayında GTX 1650 tarafından ele geçirilmişti ve şimdi ise Steam’deki oyuncuların en çok kullandığı kart RTX 3060 oldu. Bu kartı takip edenler ise RTX 2060, GTX 1060 ve RTX 3070 oldu.. GeForce RTX 3060’ın pazar payının yüzde 6.31 artış ile yüzde 10.67 seviyesine yükseldiğini de belirtelim.

Windows 10'da ciddi artış var

Radikal değişikliklerle Mart ayı için Steam anketi açıklandı Tam Boyutta Gör
İşletim sistemi bölümü de normalden farklı görünüyor. Windows 10’un pazar payını sadece bir ayda yüzde 11,62 artırarak yüzde 73,95 pazar payına ulaştığını görüyoruz. Windows 11 ise neredeyse yüzde 10 düşerek pazardan yüzde 22,41’lik bir pay alabilmiş. Windows 11’de yaşanan sıkıntılar nedeniyle kullanıcıların son sürüme geçme isteği zayıf kalmaya devam ediyor diyebiliriz. Son olarak işlemci tarafında da Intel uzunca bir aradan sonra yüzde 9 artışla eski günlerine dönmeye başararak pazar payını yüzde 76.18’e çıkardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8117 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Steam Donanım Anketi, steam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim