Anlık Bildirim

Rapor: TSMC, 2nm üretime 2025'te başlamayı planlıyor

Yeni bir rapor, TSMC'nin yeni bir fabrika inşa ederek 2nm sürecinde üretilen çipleri 2025 yılında ticarileştirmek istediğini gösteriyor. Fabrika yaklaşık 36 milyar dolarlık bir yatırım gerektiriyor.

Rapor: TSMC, 2nm üretime 2025'te başlamayı planlıyor Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC, ortaya çıkan son raporlara göre 2nm süreci üzerine kurulu çiplerin üretimine 2025 yılında başlayacak. Şirket, yeni üretim süreci için yeni bir fabrika kuracak.

Fabrikanın elektriği yenilenebilir enerjiyle sağlanacak

TSMC CEO'su C.C. Wei, geçtiğimiz hafta Tayvan'da Taichung şehir yönetimiyle bir araya geldi. Görünüşe göre görüşmede, şirketin yeni bir 2nm üretim tesisi inşa etmesi ana konuydu. Toplantı sonunda Taichung belediye başkanı Shiow-Yen Lu, TSMC'nin belirttiği yerde böyle bir fabrikanın kurulmasının maliyetinin yaklaşık 36 milyar dolar olacağını söylediği belirtiliyor.

Ortaya çıkan rapora göre şehir yetkilileri, fabrikanın çevreye vereceği olumsuz etkiler sebebiyle konuya biraz endişeli yaklaşıyorlar. Fabrikanın bölgede birçok iş olanağı yaratacak olması ve yatırımların artarak bölgenin kalkınmasına yardımcı olacağı düşüncesiyle projeye sıcak yaklaşan başkan Lu ise TSMC'nin fabrika için gerekli elektriği yenilenebilir enerjiden üretmesini istiyor.

Bir önceki raporlar TSMC'nin, 2022'nin son çeyreğinde 3nm süreci üzerine kurulu çiplerin ticari üretimine başlamayı planladığını gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim