Anlık Bildirim

AMD'ye kötü haber: 3D bellekler madencilerin odağında

Yeni piyasaya çıkan Raptoreum adındaki madencilik yazılımı ön belleği daha büyük olan işlemcilerde kazım oranını arttırıyor. Böylece kazanç çok daha yukarılara çıkıyor. 

Raptoreum nedir?

İşlemci pazarında önemli hamleler yaparak dikkat çekici teknolojiler geliştiren AMD, kripto para madencilerinin de dikkatinden kaçmıyor. Yeni 3D bellek teknolojisi sıkıntı oluşturacak gibi. 

AMD 3D ön bellek teknolojisi

AMD’nin işlemci yongasına yeni bir katman olarak uyguladığı 3D ön bellek teknolojisi standart Seviye 3 ön belleğin 2x seviyesine kadar ek bellek eklenmesine imkân tanıyor. Böylece bellek hassasiyetli uygulamalarda çok daha iyi performans elde ediliyor. 

Bu geniş bellek alanı kripto para madencilerinin de dikkatini çekti. Gelen bilgilere göre Raptoreum adındaki yeni madencilik yazılımı geniş ön bellek sunan işlemciler üzerinde çok daha iyi sonuçlar elde ediyor. 

Örneğin Ryzen 9 5950X ile günlük 205 Raptoreum kazılırken, Ryzen 9 5900X ile 172 RTM kazılıyor. Bu kartlar yaklaşık 5-6 ay arasında kendisini amorti edebiliyor. RTM hali hazırda 0.023$ civarında. 

Ryzen Threadripper 3970X işlemcisinde 404 RTM, EPYC 7742 işlemcisinde ise 597 RTM elde edilebiliyor. Haliyle 3D ön bellek barındıran EPYC Milan-X işlemcilerde bu rakamlar katlanarak artacak. 

Şimdilik Ryzen işlemcilerin stokları dengeli ilerliyor ve bir sıkıntı görünmüyor ancak EPYC Milan-X çıkışı ve sonrasında RTM fiyatının giderek artması bu konuda yakın dönemde yeni gelişmelere sebep olabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8194 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen 5000 ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim