Anlık Bildirim

AMD hisseleri coştu, Intel’i geçecek mi?

AMD hisseleri son dönemde yaşanan hareketliliğin de etkisiyle tüm zamanların en yükseğine ulaştı. Intel ile arasındaki farkı azaltan AMD bakalım ezeli rakibini geçebilecek mi?

AMD hisse fiyatı

Dün yaptığı sunucu odaklı lansmanı ile durmaya niyeti olmadığını gösteren AMD hatırı sayılır müşterileri Intel’in elinden kapmaya devam ediyor. Son hamleleri ile borsada da tam gaz gidiyor. 

AMD pazar değeri rekor seviyede

3D Infinity Cache ön bellek teknolojisini barındıran ilk işlemci EPYC Milan-X ve 128GB bellek barındıran ilk hızlandırıcı AMD Instinct MI200 sunucu tarafında ses getirdi. Bunlar zaten daha önceden hazırlanmış ve hatta bazı sistemlerde kullanılmaya başlanmıştı.

Lansmanda öğrenebildiğimiz kadarıyla Microsoft Azure alt yapısı büyük AMD siparişleri veriyor. Ayrıca Frontier süper bilgisayarı yanında HP’nin Avusturalya için hazırladığı yeni süper bilgisayarı da AMD yongalarından oluşuyor. Yine Meta firması da sunucularını AMD yongaları ile yenileyecek. 

Üst üste gelen haberler AMD hisselerini de coşturdu. Son bir iki günde hisseler 153.6$ zirvesine kadar yükseldi. Pazar değeri ise 185 milyar dolar seviyesine ulaştı. Neredeyse yüzde 20 civarında bir artış yakalandı. 

Intel de son günlerde hisselerini arttırdı ancak artış yüzde 4 seviyesinde kalınca pazar değeri de 209 milyar dolar civarına yükseldi. Yani AMD ile aralarında 20 milyar dolar gibi bir fark kaldı. 6 ay önce bu fark iki kat civarındaydı. AMD’nin özellikle Zen 4 ile Intel on ikinci nesil işlemcilere vereceği cevap tarihi bir olayı da beraberinde getirecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim