Anlık Bildirim

Renault, dizel araçların emisyon ölçümlerinde hile yapmakla suçlanıyor

Fransa’da mahkeme, 2017 yılından beri yürütülen soruşturma kapsamında otomotiv devi Renault'nun dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına hükmetti.

Renault, dizel araçların emisyon ölçümlerinde hile yapmakla suçlanıyor Tam Boyutta Gör

Şu sıralar elektriklenme konusunda yeni adımlar atan ve fabrikalarını yeni Megane E-Tech Electric'in üretimine hazırlayan Renault, kendi evi Fransa'da dizel araçların egzoz emisyonlarında hile yapmaktan suçlu bulundu.

2015 yılında patlak veren Volkswagen'in "Dieselgate" skandalının ardından pek çok otomotiv devi bu konuda yakın markaja alınmıştı. 2017 yılında Renault hakkında da bu konuyla ilgili soruşturma açılmıştı. Yapılan yeni açıklamada, Fransa'da mahkemenin Renault'nun emisyon hilesi yaptığına hükmettiği belirtildi.

Yargı makamlarının Renault'nun 18 milyon eurosu muhtemel hasar ödemesi ve cezalara ayrılmak üzere 20 milyon euroluk kefalet ödemesini, tazminat olarak da bir bankaya 60 milyon euroluk teminat vermesini kararlaştırdığı ifade edildi.

Renault ise iddiaları net bir dille reddetti. Şirketten yapılan açıklamada, eski ve yeni fark etmeksizin tüm araçların geçerli yasa ve yönetmeliklere uygun tip onayına sahip olduğu belirtildi. Şirket, araçlarında ölçümlerde hile yapmaya yönelik yazılım ya da cihaz bulunmadığının altını çizdi.

Dünya genelinde dizel skandalı 2015 yılında patlak vermiş ve Volkswagen, milyonlarca aracın emisyon testlerinde yanıtlıcı yazılım kullanıldığını itiraf etmişti. Bu durumun ödenen tazminatlar ve geri çağrılan otomobiller dahil olmak üzere Alman üreticiye yaklaşık 32 milyar euroya mal olduğu düşünülüyor.

Fransa mahkemesi Renault dışında Volkswagen, PSA ve Fiat Chrysler hakkında da benzer suçlamalar nedeniyle üç ayrı adli soruşturma yürütüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8641 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomotiv, otomobil ve
4 etiket daha fransa dizel emisyon hile
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim