Anlık Bildirim

Önce Mercedes şimdi Ford: "Apple CarPlay Ultra etkileyici değil"

Ford CEO'su Jim Farley, Apple CarPlay Ultra'nın ilk sürümünden memnun olmadığını açıkladı. Ford, sistemi tamamen reddetmese de araç fonksiyonlarının Apple'a devredilmesine sıcak bakmıyor.

Önce Mercedes şimdi Ford: 'Apple CarPlay Ultra etkileyici değil' Tam Boyutta Gör
Apple'ın bu yıl Aston Martin ile başlattığı CarPlay Ultra entegrasyonu otomotiv sektöründe tartışma konusu olmaya devam ediyor. Porsche, Hyundai, Kia ve Genesis'in sıradaki ortaklar arasında yer almasına rağmen, birçok üretici Apple'ın tüm araç içi kontrolleri kendi arayüzüne taşıma planına mesafeli yaklaşıyor. Son yanıt ise Ford CEO'su Jim Farley'den geldi.

CarPlay Ultra tartışmaları büyüyor

Farley, Decoder podcast'inde yaptığı açıklamalarda CarPlay Ultra'nın ilk sürümünden etkilenmediğini belirtti. Farley, "İlk denemede uygulama başarılı değil, ancak Apple ile bağımız güçlü. Tim Cook ile bu konuda birçok kez görüştüm" dedi. Ford'un en büyük çekincelerinden biri, CarPlay Ultra'nın gelişmiş araç fonksiyonlarıyla nasıl entegre olacağı.

Önce Mercedes şimdi Ford: 'Apple CarPlay Ultra etkileyici değil' Tam Boyutta Gör
Ford, eller serbest sürüş destek sistemleri, hız limiti ve araç erişimi gibi özelliklerde Apple’ın kontrol sahibi olmasının sorun yaratabileceğini dile getiriyor. Özellikle Ford Pro ticari müşterilerinin araç takibi ve erişim kısıtlamaları gibi işlevlerde kendi yazılımlarını kullanmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak Farley, Ford'un tüketici tercihine önem verdiğini ve CarPlay ile Android Auto'nun erişimini kısıtlama planı olmadığını açıkladı. Farley, "Müşterilerin tercih ettiği dijital deneyimi engellemek istemiyoruz. Apple veya Google'ın sunduğu çözümleri kendi yazılımlarımızla destekleyerek daha iyi hale getirmeyi hedefliyoruz" diyor.

Apple CarPlay Ultra'nın geleceği konusunda belirsizlik sürerken, otomobil üreticilerinin büyük kısmı kendi abonelik tabanlı yazılım çözümlerine odaklanmaya devam ediyor. Porsche, Hyundai, Kia ve Genesis iş birliğini teyit ederken, Ford şimdilik bekle-gör stratejisiyle ilerlemeyi tercih ediyor.

Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin: DH App Gallery Uygulamasını İndir DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim