Anlık Bildirim

E-Devlet'in hacklendiği iddiası hakkında resmi açıklama geldi

E-Devlet'in hacklendiği ve milyonlarca vatandaşın verilerinin sızdırıldığı iddiaları yalanlandı. Kamu kurumlarından yapılan açıklamalarda kamu kurumlarından veri sızıntısı olmadığı belirtildi.

e-devlet hacklendi mi Tam Boyutta Gör

Akşam saatlerinde ortaya atılan iddialara göre milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik fotoğrafı, sigorta bilgileri, diploma puanı gibi pek çok verinin sızdırıldığı iddia edilmişti. İddialara göre sızıntının kaynağı olarak e-Devlet ve çeşitli kamu kurumlarının veri tabanı olduğu belirtiliyordu. Konu hakkında kamu kurumlarından resmi açıklama geldi.

E-devlet hacklendi iddiası yalanlandı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada veri sızıntısı iddiası yalanlandı. Kamu kurumlarından herhangi bir veri sızıntısı olmadığı açıklandı. Yapılan açıklamada, “Bu tür paylaşımların bir oltalama ve dolandırcılık yöntemi olduğu” ifade edilirken vatandaşları paniğe sevk eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Veri sızıntısı hakkında E-Devlet'ten açıklama

E-Devlet’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise e-Devlet’te kimlik kartı görseli, aile, eğitim, çalışma veya sağlık verisi gibi verilerin tutulmadığı ve herhangi bir veri sızıntısı olmadığı duyuruldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15292 kez okundu.
48 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-devlet, siber saldırı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim