Anlık Bildirim

Retro esintilere sahip elektrikli sedan: Alpha Saga

Son yılların alışıldık tasarımlarına kafa tutan Alpha Saga, opsiyon olarak sunulan dört tekerlekten çekiş gibi özellikleriyle de adından söz ettirecek gibi görünüyor. Üretim tarihi ise henüz muamma.

Retro esintilere sahip elektrikli sedan: Alpha Saga Tam Boyutta Gör

Los Angeles Otomobil Fuarı tüm hızıyla devam ediyor. Alpha Motor şirketi de fuar kapsamında yeni elektrikli sedan modelini tanıttı. Alpha Saga adı verilen model, farklı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

Alpha Wolf gibi retro esintiler taşıyan ürünleriyle karşımıza çıkan ABD'li şirketin Alpha Saga elektrikli sedan modeli de bu tasarım dilini sürdürüyor. Yuvarlak ön-arka LED aydınlatmalar, büyük tekerlekler, geniş çamurluklar, gizli kapı kolları ve entegre bagaj spoyleri, otomobilin karakterini oluşturan unsurların başında geliyor.

Alpha Saga'nın ölçülerine baktığımızda, 4700 mm uzunluğa, 1910 mm genişliğe ve 1450 mm yüksekliğe sahip olduğunu görüyoruz. Otomobilin 5 kişilik yaşam alanında da geçmişten izler bulmak mümkün. Üç kollu direksiyonun hemen arkasındaki gösterge paneli bunun en güzel örneklerinden. Konsolun merkezinde de tablet ekran şeklinde bir multimedya ekranı kullanılmış.

Retro esintilere sahip elektrikli sedan: Alpha Saga Tam Boyutta Gör

Yapılan açıklamaya göre elektrikli sedan, arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonlara sahip olacak. 1905 kg ağırlığındaki araç bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 6 saniyede tamamlayıp 200 km/s azami hıza çıkabilecek. Daha hızlı bir seçenek isteyenler için Rotiform iş birliğiyle geliştirilen bir performans versiyonu da sunulacak.

Alpha Saga'da 85 kWsa batarya paketine yer verilecek. Bunun da otomobile 483 kilometre sürüş menzili sağlaması bekleniyor. Bataryayı 1 saatte yüzde 80 doluma ulaştırmak mümkün. Görünen o ki şarj hızı biraz düşük kalmış. Zira pazardaki pek çok araçta bu süre 30 dakika civarında.

Elektrikli sedanın satış fiyatı 40 ila 50 bin dolar aralığında olacak. Şirket şu anda rezervasyonları kabul ediyor. Aracın ne zaman satışa sunulacağı ise henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13828 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, alpha motor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim