Anlık Bildirim

Elektrikli pickup Alpha Wolf'ün ilk gerçek prototipi gösterildi

ABD merkezli Alpha Motor, daha önce render görüntüleriyle karşımıza çıkardığı elektrikli pickup modeli Wolf'ün fiziksel prototipini tanıttı. Üretim ise 2023'ün sonuna planlanmış durumda.

Elektrikli pickup Alpha Wolf'ün ilk gerçek prototipi gösterildi Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasında oldukça ilginç 'elektrikli pickup' projeleri karşımıza çıkmaya devam ediyor. Tesla CybertruckRivian R1T, Hummer pickup gibi ilgi çekici araçların ardından bu kez Alpha Motor'un imzasını taşıyan tamamen elektrikli Wolf pickup ile karşınızdayız.

Sektörde özellikle elektrikli araç teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte pek çok girişim türedi fakat bunların çok azı ortaya gerçek bir ürün koyabiliyor. Alpha Motor da daha önce paylaştığı render görüntülerinden sonra önemli bir adım attı ve fiziksel bir prototip gösterdi. Üretim ise biraz uzağa, 2023'ün son çeyreğine planlanmış. Wolf için ön görülen fiyat yelpazesi ise 36 bin dolar ile 46 bin dolar aralığında.

Kompakt bir pickup olan Wolf'ün tasarımı da tıpkı adı gibi oldukça vahşi. Yerden yüksek yapısı, önde ve arkada bulunan koruma demirleri, tavandaki ekstra aydınlatmalar, geniş çamurluklar, arazi lastikleri ve onlarla uyumlu jantlar Wolf'a bu görünümü kazandıran detaylardan. Genel olarak retro esintilere sahip olan elektrikli pickup'ın gizli kapı kolları ise aracın günümüze ait olduğunu hatırlatan özellikler arasında.

Elektrikli pickup Alpha Wolf'ün ilk gerçek prototipi gösterildi Tam Boyutta Gör

4775 mm uzunluğa, 1930 mm genişliğe, 1676 mm yüksekliğe ve 1810 mm uzunluğunda kasaya sahip olan Alpha Wolf'ün teknik detayları belli değil. Şu an için önden veya dört tekerlekten çekiş konfigürasyonları, 450 kilometreye kadar menzil imkanı veren 85 kWsa batarya paketi, 6.2 saniye 0-100 km/s hızlanma süresi ve 1360 kg çekme kapasitesi Wolf ile ilişkilendirilen detaylardan. Fakat üretime kadar birçok şey değişebilir.

Elektrikli Alpha Wolf, görüldüğü üzere tek kabinli bir pickup. Öte yandan şirket SuperWolf isimli çift kabinli bir versiyon da üretmeyi planlıyor. Şirketin tanıttığı fiziksel prototip, kasım ayına kadar Los Angeles'taki Petersen Otomotiv Müzesi'nde sergilenecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim