Anlık Bildirim

RTÜK'ün Konuşanlar'a vereceği ceza belli oldu: Bölüm yayından kaldırılıyor

RTÜK'ün Hasan Can Kaya'nın sunuculuğunu yaptığı eğlence programı Konuşanlar için geçen hafta başlattığı incelemenin sonucu belli oldu. 44. bölüm platformdan kaldırıldı.

RTÜK'ün Exxen programı Konuşanlar'a vereceği ceza belli oldu! Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu video akış platformu Exxen'in komedi programı Konuşanlar, RTÜK tarafından inceleme altına alınmıştı. Bu incelemenin sonucu geçtiğimiz saatlerde belli oldu.

Exxen'e Para Cezası ve Yayından Kaldırma

RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp'in yaptığı açıklamaya göre başlatılan incelemenin sonucunda Exxen'e verilen para cezasının yanı sıra Konuşanlar programının 44. bölümünün de yayından kaldırılması kararı alındı. Ayrıca Netflix'in More the Merrier ya da Türkçesi ile Ortaya Karışık İlişkiler isimli filmi için de Netflix kataloğundan kaldırılması kararı alındı. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi olan İlhan Taşçı ise yine bu kararların doğruluğunu onaylarken aynı zamanda "RTÜK yetişkinlerin para verip üye olduğu tercihli/şifreli dijital platformları da denetliyor!" eleştirisinde bulundu. Bu kararların ardından Netflix'e de ayrıca bir para cezası verildi.

Ne Olmuştu?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Konuşanlar'ın Türk aile yapısına uymadığını söylemesi ile birlikte inceleme başlatılmıştı. Konuşanlar'ın gündeme gelmesinin sebebi ise Nihat Genç'in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlardı. Nihat Genç'in Twitter'da yaptığı paylaşımlar büyük tepki çekmişti.

Kaynakça https://twitter.com/okonuralp https://twitter.com/ilhantasci/status/1471092948557258762 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
55317 kez okundu.
63 kişi, toplam 69 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, exxen ve
2 etiket daha konuşanlar Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim