Anlık Bildirim

Rusya, kripto para konusunda uzlaşmaya vardı

Kripto para yasası taslağı için harekete geçen Rusya, iddialara göre kripto paraları yasal para birimi olarak tanıyacak.                                          

Rusya, Kripto Para Yasası Taslağı için Harekete Geçti Tam Boyutta Gör

Kripto para birimleri birçok ülkede masaya yatırılan konulardan biri oldu. Bu ülkeler arasında bu kez Rusya’yı görüyoruz. Bilindiği üzere uzun süredir Rusya’da, kripto para birimleri ile ilgili birtakım olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bu kez Rus medyasında yer alan haberlere göre; Rusya, kripto paraları yasal para birimi olarak tanımaya hazırlanıyor. 

Kripto para birimleri uzun süredir Rusya’nın gündeminde yer alıyor. Rus gazetesi Kommersant’ın haberine göre; Rus hükümeti ve Rusya Merkez Bankası’dan kripto paralar ile ilgili bir hamle geldi. 

Rus hükümeti ve Rusya Merkez Bankası, kripto para birimlerinin nasıl düzenleneceği konusunda bir anlaşmaya vardı. Bu anlaşma ile beraber Rusya, kriptoyu dijital finansal varlıklardan ziyade “para birimlerinin analoğu” olarak tanımlayacak. Ayrıca Rusya’daki yetkililer, 18 Şubat’a yayımlanması beklenen bir yasa taslağı hazırlıyor.

Bunun yanında anlaşmaya göre, kripto paraların kullanımının sadece yasal bankacılık sistemi ya da lisanslı aracı kurumlar vasıtasıyla yapılabileceği ifade edildi. 

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz günlerde Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, amaçlarının kriptoyu yasaklamak yerine düzenleme olduğunu vurgulamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim