Anlık Bildirim

Rusya’nın merkez bankası, ödemelerde Bitcoin ve kripto para kullanımına karşı

Devlet destekli haber kuruluşu RIA Novosti'ye göre, Rusya Merkez Bankası, Bitcoin'in ve diğer kripto paraların ticarette kullanılmasını yasaklayacak yasaları destekliyor.

Rusya’nın merkez bankası, ödemelerde Bitcoin ve kripto para kullanımına karşı

Bitcoin ve diğer kripto paralar hakkında, Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Ruble, Rusya Federasyonu'ndaki tek yasal ödeme aracı. Kripto para birimlerinin, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finanse edilmesi yanı sıra, keskin kur dalgalanmaları yüzünden alım satım işlemleri de dahil olmak üzere önemli riskler taşıdığına inanmaya devam ediyoruz.”

Öte yandan, Rusya Maliye Bakanlığı, bir yıldan fazla bir süredir ülkenin dijital varlıklar konusundaki duruşunu netleştirmek için çalışıyor.

Yaz boyunca, finans liderlerinden, kripto para birimlerinin alım ve satımlarının yasallaştırması, ancak vatandaşların dijital varlıklarını mal ve hizmetlere harcamasını yasaklamaları bekleniyordu. Fakat karar mercileri, durumu ertelemeye devam ediyor.

Rusya’nın merkez bankası, ödemelerde Bitcoin ve kripto para kullanımına karşı Tam Boyutta Gör

Bu arada, önde gelen kripto para birimi borsası Huobi, yerel Huobi Rusya borsası altında yeni ürün ve hizmetler sunuyor. Borsa Facebook'ta bir yıl önce başlatılan Moskova operasyonunun yeni tekliflerle dolup taştığını duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim