Anlık Bildirim

Rusya, OneWeb’in 34 yeni uydusunu yörüngeye fırlattı

Rusya, dünyanın her yerine geniş bant internet sağlamayı amaçlayan İngiltere merkezli iletişim şirketi OneWeb’in 34 yeni uydusunu taşıyan bir Rus soyuz roketini yörüngeye fırlattı.

Rusya’nın Federal Uzay Ajansı (Recosmos) tarafından yapılan açıklamada, İngiliz operatör OneWeb’in 34 yeni uydusunun bir soyuz roketiyle birlikte 21 Ağustos Cumartesi günü Kazakistan’daki Baykonur uzay üssünden başarıyla yörüngeye fırlatıldığı duyuruldu.

Rusya, OneWeb’in 34 yeni uydusunu yörüngeye fırlattı Tam Boyutta Gör

Dünyanın her yerine geniş bant internet sağlamayı amaçlayan ve Starlink’in rakibi olarak nitelendirilen OneWeb, en son 1 Temmuz’da uydu fırlatmıştı. Cumartesi günü yapılan fırlatmayla da şirket bu seneki beşinci uydu fırlatılışını gerçekleştirmiş oldu.

2022 sonuna kadar 650 uydu gönderilecek

İngiliz şirket, 2022’nin sonuna kadar 650 uyduyu uzaya göndermeyi planlıyor. Bunun sonucunda da bir uydu takımyıldızı oluşturmayı planlayan OneWeb, dünyaya gelişmiş bir internet hizmeti sunmayı amaçlıyor. Bu hizmetlerin ise uydular fırlatıldıktan sonra, yani 2022’nin sonlarında faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Rusya, OneWeb’in 34 yeni uydusunu yörüngeye fırlattı Tam Boyutta Gör

Şirket şu ana kadar yörüngeye toplam 288 uydu göndermiş durumda. SpaceX’in Starlink uydularının sayısı ise 1000’den daha fazla.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim