Anlık Bildirim

Rusya'dan açıklama: "Sputnik V aşısı Omicron'a karşı tam koruma sağlıyor"

Omicron varyantına karşı aşıların etkisiz olduğuna dair haberler peş peşe gelirken Rusya aksi yönde bir açıklama yaptı. Sputnik V aşısının Omicron'a karşı tam koruma sağladığı ifade edildi.

Rusya: 'Sputnik V aşısı Omicron'a karşı koruma sağlıyor Tam Boyutta Gör

Rusya’daki Gamelya Enstitüsü tarafından “viral vektör” yöntemiyle geliştirilen Sputnik V aşısının Omicron karşısındaki etkinliği hakkında Rusya’dan açıklama geldi. Üç doz aşı olanların Omicron varyantına karşı tam koruma sağladığı iddia edildi.

Sputnik V aşısının birinci ve ikinci dozunda farklı vektör kullanılıyor. Bunlara ek olarak hatırlatma dozı için Sputnik Light ismi verilen özel bir aşı hazırlandı. Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün Müdürü Alexander Gintsburg, “Elde ettiğimiz ana sonuç, iki doz Sputnik V aşısının ardından 6 ay içerisinde bir doz Sputnik Light aşısı yaptırmanın Omicron varyantına karşı tam koruma sağladığıdır." dedi. Ayrıca yeni varyantlar ortaya çıkarsa bu varyantlara karşı koruma sağlayacak teknoloji sahip olduklarını belirtti.

Rusya, Dünya Sağlık Örgütü’ne gerekli evrakları yollamadığı için henüz DSÖ’den Sputnik V aşısına onay çıkmadı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Henüz teslim etmedik çünkü hangi bilgilerin gerektiği ve bunların nasıl temin edilmesi gerektiğine dair farklı bir anlayışımız var.” dedi.

Türkiye'deki Sputnik V aşıları depoda bekliyor

Türkiye 50 milyon doz Sputnik V aşısı sipariş etti ve 400 bin dozluk ilk sipariş Türkiye’ye geldi. Üzerinden 6 ay geçmesine rağmen bu aşılar kullanılamadı. Çünkü gelen aşılar Sputnik V aşısının birinci dozuydu. Bunların kullanılabilmesi için ikinci dozun da Türkiye’ye gelmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5187 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sputnik V, rusya ve
2 etiket daha covid-19 Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim