Anlık Bildirim

Safari tarayıcısında kişisel verilerinizi sızdırabilecek ciddi bir güvenlik açığı bulundu

FingerprintJS uzmanları Safari tarayıcısında ciddi bir güvenlik açığı keşfetti. Söz konusu açık üçüncü taraf sitelerin tarayıcı geçmişine ve açık sekmelerle ilgili verilere erişmesine olanak tanıyor.

Safari tarayıcısında ciddi bir güvenlik açığı tespit edildi Tam Boyutta Gör

Apple'ın Safari tarayıcısında tehlikeli bir güvenlik açığı bulundu. Safari 15'te keşfedilen ciddi açık bilgisayar korsanlarının tarayıcı geçmişine ve Google hesap bilgilerine erişmesine olanak sağlıyor. Konuyla ilgili detaylar FingerprintJS blogunda yayınlandı.

Güvenlik açığı, ziyaret edilen internet sitelerinin verilerini kullanıcının cihazlarına depolayan IndexedDB API'sini temel alıyor. FingerprintJS uzmanları bu API'nin Safari tarayıcısında etki alanı kısıtlama kuralını yok saydığını keşfetti. Bu da üçüncü taraf sitelere, kullanıcının diğer sekmelerde hangi sayfaları açtığını gözetleme imkanı tanıyor.

Safari tarayıcısında ciddi bir güvenlik açığı tespit edildi Tam Boyutta Gör

Apple'a bilgi verildi

FingerprintJS araştırması sonucunda 30'dan fazla popüler sitenin bu güvenlik açığından etkilendiği belirlendi. Ancak bu sayının çok daha yüksek olabileceği belirtiliyor. Uzmanlar keşfedilen açığı 28 Kasım'da Apple'a bildirdiklerini, ancak henüz düzeltilmediğini söylüyor. Şirket tarayıcıdaki açığı muhtemelen bir sonraki güncellemede kapatacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim