Anlık Bildirim

Sağlık Bakanı Koca: "Koronavirüs aşısı için harekete geçildi"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada koronavirüse karşı aşı geliştirmek için harekete geçildiğini duyurdu. Bu konuda umut veren her bilimsel çaba desteklenecek.

Sağlık Bakanı Koca: 'Koronavirüs aşısı için harekete geçildi' Tam Boyutta Gör

Uzmanlar tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirmek için çalışmalara devam ediyor. Bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da yeni bir açıklama geldi.

Bakan Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada koronavirüse (COVID-19) karşı aşı geliştirmek için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Sağlık Bakanı’nın açıklamasında “Bakanlığımızın aşı enstitüsü, bilim dünyamızın COVID-19’a karşı aşı geliştirmesi için harekete geçti. Umut verici her bilimsel çabayı destekleyeceğiz. Maliye Bakanlığımız fon oluşturmaya hazır” ifadeleri yer aldı.

Uzmanlardan koronavirüs aşısıyla ilgili pek çok farklı açıklama geliyor. Konuyla ilgili son açıklamalardan biri de aşı için acele edilmemesi ve aşının kullanımına başlanmadan önce geçmesi gereken test süresinin 1 yılın üzerinde olması gerektiği yönündeydi. Bu konunun detaylarını da buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

Çin'den getirilen ilaçlar 40 ile dağıtıldı

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada Çin'den tedavi sürecinde faydalı olduğu düşünülen bazı ilaçlar getirildiğini duyurmuştu. Bugün yapılan açıklamada söz konusu ilaçların ambulans uçaklar vasıtasıyla 40 ile dağıtıldığı ve yoğun bakımdaki hastaların tedavisinde kullanılacağı ifade edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5340 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs aşısı, koronavirüs ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim