Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy cihazların kaynak kodunun çalındığını doğruladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Lapsus$ adı altında faaliyet gösteren bilgisayar korsanlarının, şirketin önemli verilerini ve kaynak kodlarını çaldığını kabul etti.

Samsung, Galaxy cihazların kaynak kodunun çalındığını doğruladı Tam Boyutta Gör

Samsung bugün, geçtiğimiz hafta bilgisayar korsanları tarafından hacklendiğini ve şirket verilerine ek olarak Galaxy cihazların kaynak kodunu çaldırdığını doğruladı.

Lapsus$ adlı hack organizasyonu saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Aynı grup yakın zamanda NVIDIA'yı da hackledi. Bilgisayar korsanlarının, Galaxy cihazlardaki şifreleme ve biyometrik kilit açma özellikleri için kullanılan kaynak kodu da dahil olmak üzere, Samsung'dan yaklaşık 200 GB veri çaldıkları belirtiliyor.

Samsung, Galaxy cihazların kaynak kodunun çalındığını doğruladı Tam Boyutta Gör

Samsung: İşimiz üzerinde olumsuz bir etki beklemiyoruz

Güney Koreli şirket, çalışanların veya müşterilerin hiçbir kişisel verisinin çalınmadığını iddia ederek şu açıklamayı yaptı: “Şu anda işimiz veya müşterilerimiz üzerinde herhangi bir etki beklemiyoruz. Gelecekte benzer olayların yaşanmaması için adımlar attık ve müşterilerimize kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğiz”.

Öte yandan Lapsus$ adlı bilgisayar korsanlarının, Samsung'tan çaldıkları hassas verileri torrent aracılığı ile yaydıkları da ortaya çıkmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim