Anlık Bildirim

Samsung, LCD TV panel üretimini resmen bırakıyor

Samsung Electronics'in ekran bölümü Samsung Display, televizyonlar için LCD panel üretimini Haziran ayında tamamen bırakmaya hazırlanıyor. Şirket artık sadece Quantum Dot ve OLED'e odaklanacak.

Samsung, LCD TV panel üretimini resmen bırakıyor Tam Boyutta Gör

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, televizyonlar için LCD panel üretimini bırakmaya hazırlanıyor. Kore basınında çıkan haberlere göre şirketin ekran bölümü olan Samsung Display, Haziran ayında LCD panel tedariğini durduracak.

Çinli ve Tayvanlı şirketlerin daha ucuz paneller sunması ve LCD TV fiyatlarındaki kademeli düşüşün şirketi bu yönde bir karar almaya sevk ettiği belirtiliyor. Mevcut ortamda LCD panel üretimi firma için iyiden iyiye kârsız hale gelmiş durumda.

Samsung, LCD TV panel üretimini resmen bırakıyor Tam Boyutta Gör

Covid-19 nedeniyle planlar ertelenmişti

Samsung Display esasında LCD işini 2020'nin sonlarında bırakmayı planlıyordu ancak koronavirüs salgını sırasında LCD fiyatlarında yaşanan ani artış planları değiştirdi. Şirket iki yıl gecikmeli de olsa bu kararını hayata geçirecek gibi görünüyor.

Samsung artık LCD TV paneli üretmek yerine Quantum Dot ve OLED ekranlara odaklanacak. LCD üretiminde çalışan personelin QD bölümüne transfer edilmesi bekleniyor. Samsung Display bir zamanlar dünyanın en büyük LCD TV panel tedarikçisiydi. Şirketin 2014'te %22 seviyesinde olan pazar payı gitgide küçülerek bu yıl %2'ye düştü.

Kaynakça http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20220530000673 https://www.koreatimes.co.kr/www/tech/2022/05/129_330008.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4377 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ekran, televizyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim