Anlık Bildirim

Samsung sektörün ilk 16Gb LPDDR5X belleğini geliştirdi

Samsung sektörün ilk 16Gb LPDDR5X DRAM bellek modülünü geliştirdi. Performans tarafında yüzde 30 artış yaşanırken verimlilik tarafı da yüzde 20 civarında artıyor. 

Samsung LPDDR5X bellekler Tam Boyutta Gör

Masa üstü platformlarda olduğu kadar mobil platformlarda da hızlı bir DDR5 benimsenmesi görüyoruz. Bugüne kadar LPDDR5 teknolojisini tercih eden sektör artık LPDDR5X de tercih edebilecek. 

Samsung LPDDR5X bellekler

Aktarım hızlarını en yüksek seviyelere çıkaran LPDDR5 teknolojisi bir süredir üst seviye akıllı telefonlarda ve tabletlerde tercih ediliyor. 6.4Gbps seviyelerine kadar çıkabilen LPDDR5 ayrıca enerji verimliliği de sunuyor. 

LPDDR5X ise veri aktarım hızlarını 8.5Gbps seviyelerine kadar çıkarıyor. Enerji tüketimi ise yüzde 20 civarında düşüyor. Zaten X takısı mobil belleklerde daha verimli versiyonları işaret ediyor. 

Samsung sektörün ilk 16Gb LPDDR5X belleklerini ürettiğini duyurdu. Zaten 2018 yılında da ilk LPDDR5 DRAM belleğini üretmişti. 14nm sürecinde üretilen LPDDR5X bellekler paket içerisinde 64GB kapasiteye imkân tanıyacak. Henüz LPDDR5X RAM belleği ilk kimin kullanacağı belli değil ancak muhtemelen Galaxy S22 veya Xiaomi Mi 12 amiral gemilerinden birisi olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim