Anlık Bildirim

Samsung kamera çıkıntılarını inceltmeyi amaçlıyor

Çoklu lens yapısını tek bir lense indirgeyen metalens teknolojisi Samsung tarafından da benimseniyor. Yakın dönemde telefonların kamera çıkıntıları daha ince olacak.

Samsung metalens geliyor Tam Boyutta Gör

Bir dönem çok düz bir yapı arz eden akıllı telefon tasarımları öne çıkmaktaydı. Sensör sayısı artmaya başlayınca da daha fazla düz kalamadılar. Kamera paketinin kalitesine göre arka kısımda rahatsız edici çıkıntılar oluşuyor. Samsung buna bir çare bulmak niyetinde. 

Samsung’dan metalens hamlesi

Samsung daha ince kamera çıkıntıları için metalens adında bir teknolojiyi araştırıyor. 2016 yılında Harvard araştırmacıları tarafından geliştirilen bir metalens teknolojisi; insan açından daha ince kuvars kristali katmanını temel alıyor. Bu katmanı milyonlarca titanyum dioksit partikülü ile kaplayan ekip bu sayede gelen ışığın parçalanmasını ve odaklanmasını sağlamış. 

Metalens sayesinde çoklu lens yapılarından vazgeçilerek tek bir lens katmanı uygulamak mümkün oluyor. Böylece rahatsız edici derecede kamera çıkıntılarının da önüne geçilmiş oluyor. 

Metalens konusunda MIT dahil pek çok kurum araştırmalar yapıyor ve Metalenz adında bir girişim de bu teknolojiyi ticari hayata geçirmeye çalışıyor. Samsung da yakın zamanda ilk örnekleri elde etmeyi ümit ediyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim