Anlık Bildirim

Samsung'un XR gözlüğü, Sony'nin mikro OLED ekranıyla gelebilir

Samsung, yakında tanıtacağı XR gözlüğünde kendi geliştirdiği mikro OLED ekran yerine Sony'nin ekranını kullanabilir. Bu sayede yüksek çözünürlük ve parlaklık sunması bekleniyor.
Samsung'un XR gözlüğü, Sony'nin mikro OLED ekranıyla gelebilir Tam Boyutta Gör
Samsung Şubat 2023'te, Google ve Qualcomm ile işbirliği içinde bir genişletilmiş gerçeklik (XR) gözlüğü geliştirdiğini duyurdu. Daha sonra ise Samsung Display, ilk mikro OLED ekranını tanıttı. Bu geliştirilen ekranın Samsung'un XR gözlüğünde kullanılması bekleniyordu. Ancak Seul'de düzenlenen Omdia Kore Ekran Konferansı'nda, Omdia'nın kıdemli araştırmacılarından Minsoo Kang, Samsung'un yakında çıkacak Gözlüğünde Sony'nin OLED ekranını kullanacağını iddia etti. 

Bildirilene göre Samsung, Sony'nin mikro-OLED ekranının daha iyi olduğu için kullanmaya karar verdi. Analiste göre bu ekran 1,3 inç boyutunda, 3,840 x 3,552 piksel çözünürlüğe, 90 fps yenileme hızına ve 1000 cd/㎡ parlaklığa sahip. Kore'den gelen rapor dikkate alındığında Samsung'un bu ekranı şirketin yakında çıkacak olan XR gözlüğünde kullanması olası. Apple Vision Pro'nun da Sony yapımı mikro OLED ekran kullandığını belirtelim.

Gelen bilgilere göre Samsung, ilk XR başlığını geliştirmek için 'Immersive Team' adında ayrı bir ekip oluşturdu. Cihazın Qualcomm'un Snapdragon XR2+ yonga setini içermesi ve XR kulaklıklar için optimize edilmiş bir Android sürümüne sahip olması bekleniyor. Şirketin cihazı bu yılın ikinci yarısında Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6'nın lansmanıyla birlikte tanıtması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim