Anlık Bildirim

Samsung’un yeni katlanabilir telefon patenti dikkat çekiyor

Katlanabilir telefon pazarındaki en güçlü isim olan Samsung, farklı fikirleri denemekten vazgeçmiş değil. Firmanın yeni patenti, yeni konseptli bir katlanabilir telefona işaret ediyor.

Samsung'un yeni katlanabilir telefon patenti heyecan veriyor

İlk nesil Galaxy Z Fold’un piyasaya sürülmesinden beri Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarındaki en önemli isim olmayı başardı. Galaxy Z Flip ve sonraki nesil Galaxy Z Fold’lar ile ciddi bir başarı toplayan Samsung, katlanabilir pazardaki liderliğinden yakın zamanda vazgeçmeyecek gibi.

Hem katlanabilen hem de kaydırılabilen konsept

91mobiles’ın keşfine göre Samsung, WIPO’ya yeni bir patent başvurusunda bulunmuş. Patent, hem katlanabilir hem de kaydırılabilir mekanizmaya sahip olan bir telefonu gösteriyor. Bu fikir, Samsung’dan önce TCL tarafından kullanılmıştı. TCL’in Fold and Slide konsepti, katlanabilir ve kaydırılabilir mekanizmalı telefonu 10” ekranlı bir tablete dönüştürülebiliyor. Samsung’un patentinde de çok detay görünmese de TCL’nin konseptine çok benzer olduğu gözüküyor. Telefon, merkezi ekseninde katlanabiliyor ve açıldığında ise kaydırmalı mekanizması ile daha büyük bir ekranı ortaya çıkartabiliyor.

Samsung'un yeni katlanabilir telefon patenti heyecan veriyor Tam Boyutta Gör

Samsung’un patent başvurusundaki gibi bir cihazı ne zaman piyasaya süreceği bilinmiyor. Belki konsept halinde kalır ve hiçbir zaman kullanıcılar ile buluşmaz ancak Samsung’un katlanabilir telefon pazarındaki gücü ve kaynakları, Samsung’un Ar-Ge’ye yaptığı yatırımı destekler nitelikte.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim