Anlık Bildirim

Samsung ve Apple marka telefonların radyasyon sınırını aştığı tespit edildi

Amerikan Federal İletişim Kurulu, Samsung ve Apple tarafından üretilen bazı akıllı telefonların radyofrekans radyasyonu sınırını aştığını tespit etti. Bir hukuk şirketi iki üreticiye de dava açıyor.

Samsung ve Apple marka telefonların radyasyon sınırını aştığı tespit edildi Tam Boyutta Gör

ABD Federal İletişim Kurulu (FCC) laboratuvarı, Samsung ve Apple tarafından üretilen bazı akıllı telefonların ülkede belirlenen radyofrekans radyasyonu sınırını aştığını doğrulayan bir araştırma yürüttü.
 
Bu durumun ortaya çıkmasının ardından Amerikan hukuk firması FeganScott, söz konusu şirketlere "tüketici sağlığını riske attıkları" gerekçesiyle dava açmaya karar verdi.

FeganScott'un üst düzey yöneticisi Beth Fegan üreticilerin bu tür eylemlerden sorumlu tutulması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Apple ve Samsung akıllı telefonlar yaşam tarzımızı değiştirdi. Yetişkinler, gençler ve çocuklar e-postalarını kontrol etmek ya da oyun oynamak ve akıllı telefonlarında iş veya okul alıştırmaları yapmak için uyanıyorlar. Bu cihazları gün boyunca ceplerinde taşıyorlar ve kelimenin tam anlamıyla yataklarında onlarla birlikte uyuyorlar.

Ülke genelindeki akıllı telefon sahiplerinin, cilde temas ettiğinde veya vücuda yakın kullanıldığında akıllı telefonlardan yayılan radyofrekans (RF) dalgalarının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bilmeyi hak ediyorlar."

Samsung ve Apple marka telefonların radyasyon sınırını aştığı tespit edildi Tam Boyutta Gör

Radyasyon sınırı fazlasıyla aşıldı

Yapılan araştırmada özellikle iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone XR'ın yanı sıra Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 ve Galaxy S10 gibi modeller üzerinde duruldu. iPhone 8 belirlenen radyofrekans radyasyonu sınırını beş kat aştı. Samsung Galaxy S8'in ise izin verilenden üç kat daha fazla radyofrekans dalgası yaydığı tespit edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8116 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim