Anlık Bildirim

Samsung, Volkswagen'e gelişmiş otomobil çipleri tedarik edecek

Çip konusunda talebin üst seviyelerde olduğu otomotiv dünyasında kullanılmak üzere geliştirdiği yeni çiplerini tanıtan Samsung'un ilk müşterilerinden biri Volkswagen oldu.

Samsung, Volkswagen'e gelişmiş otomobil çipleri tedarik edecek

Sık sık 'çip krizi' başlığıyla gündeme gelen, yarı iletken tedariğindeki sıkıntılar otomotiv dünyasını kıskacına almış durumda. Kolay kolay bırakacak gibi de görünmüyor. Halihazırda bu alanda oldukça büyük bir talep söz konusu.

Samsung Electronics de gelişmiş araç çiplerine yönelik talebe cevap vermek üzere yeni araç çiplerini görücüye çıkardı. Hatta Güney Koreli şirket bu alanda Alman otomotiv devi Volkswagen'in de tedarikçisi olacak. LG Electronics'in Volkswagen için geliştirdiği multimedya sisteminde Samsung'un çipi kullanılacak.

Samsung'un geliştirdiği çipler arasında, yolculuk esnasında gerçek zamanlı olarak saniyede 5.1 gigabit'e kadar olan hızlarda yüksek çözünürlüklü video içeriği indirmek ve görüntülü konuşma yapabilmek için 5G bağlantısını mümkün kılan bir çip (Exynos Auto T5123) ve sabit elektrik desteği için bir güç yönetimi çipi (S2VPS01 Power IC) bulunuyor.

Samsung, Volkswagen'e gelişmiş otomobil çipleri tedarik edecek Tam Boyutta Gör

Volkswagen'e tedarik edilen ve şirketin Car Application Server (ICAS) 3.1 adı verilen yüksek performanslı bilgisayarında kullanılan üçüncü çip (Exynos Auto V7) ise bir bilgi-eğlence işlemcisi olarak dört ekran ve 12 kamerayı aynı anda kontrol edebiliyor. Söz konusu çiplerin gönderimine başlandığı ifade edildi.

Samsung gibi teknoloji devlerinin otomotiv sektörüne yönelik ilgisi artıyor. Bakalım bu tarz atılımlar sektördeki kaybın biraz olsun önüne geçebilecek mi? Zira bu koşullarda araç bulunurluğundaki sıkıntı 2022'de de devam edecek gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim