Anlık Bildirim

Samsung yeni akıllı saat modellerinde Tizen'i terkedip Android'e geçebilir

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Tizen işletim sisemini terketmeye hazırlanıyor. Sızan bilgilere göre yeni akıllı saatler Android (Wear OS) ile gelebilir.

Samsung yeni akıllı saat modellerinde Tizen'i terkedip Android'e geçebilir Tam Boyutta Gör

Samsung konusunda güvenilir bilgiler sunan SamMobile, bu yıl duyurulacak olan yeni nesil Samsung akıllı saatler hakkında ilk bilgileri yayınladı: Söylentilere göre, Güney Koreli dev, cihazların yazılım bölümünü tamamen yeniden tasarlamayı planlıyor.

Şirket SM-R86x ve SM-R87x kod adlı cihazları piyasaya sürülmek üzere hazırlıyor. Halihazırda mevcut olan Galaxy Watch modellerinin SM-R8xx gibi bir kodlara sahip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, yeni akıllı saatlerin aynı aileye dahil edileceğini söyleyebiliriz.

Samsung yeni akıllı saat modellerinde Tizen'i terkedip Android'e geçebilir Tam Boyutta Gör

Tizen uygulama tarafında zayıf

Yazılım tarafında, Samsung'un Tizen işletim sistemini terk etmeyi planladığı belirtiliyor. Nedeni ise bu işletim sistemi için az gelişmiş uygulama altyapısı olarak gösterilmiş. Zira Tizen işletim sistemi, uygulama tarafında Wear OS'la bile yarışamıyor. Bu söylentiler 2008 yılında da ortaya atılmıştı.

Yeni akıllı saatlerin ise diğer giyilebilir cihazlar için özel olarak tasarlanmış bir Android sürümü olan Wear OS ile geleceği bildirildi. Bu Wear OS destekli Galaxy Watch modellerinin, şimdiye kadar alıştığımızdan oldukça farklı bir kullanıcı arayüzü ve yeni özelliklerle geleceği de sızan bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12613 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy watch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim