Anlık Bildirim

Yerli drone silahı Avrupa’ya ihraç edilecek

Türkiye’nin ilk elektromanyetik drone silahını geliştirip üreten Harp Arge, uluslararası pazarda satışını gerçekleştirmek üzere yeni bir model geliştirdi ve ihracata başladı. İşte detaylar:

Yerli drone silahı Avrupa’ya ihraç edilecek Tam Boyutta Gör

Harp Arge tarafından geliştirilen mobil drone silahı yeni bir aşama katetti. Silahın üreticisi, özellikle Avrupa pazarına ihraç edebilmek adına üründe birtakım geliştirmeler yaptı. Daha dayanıklı ve daha hafif bir malzemeden üretilen ikinci sürümde karbon fiber kompozit malzeme kullanılmış.

Kullanıcı tarafından kişiselleştirilebilir özellikler sunan silah, bu alanda standart kabul edilen 22mm picatiny ray sistemi ile modernize edilmiş. Kolay taşınabilir oluşu ile öne çıkan drone savarın entegre piller ile kesintisiz kullanım ömrü 1,5 saat olarak açıklanmış. Üründe kullanılan yazılım Türkiye’de geliştirilmiş. Alt parçaların da büyük çoğunluğu alt üstleniciler tarafından Türkiye’de üretiliyor.

Şu anda bir çok ülkeye demo ürünler gönderdiklerini belirten şirket, Avrupa’lı bir ülkeden seri üretimin ilgili ülkede yapılması teklifi aldıklarını belirtiyor. Ayrıca Azerbaycan ordusu da çeşitli testlerin ardından silahtan satın alıp kullanmaya başlamış. Drone Savar, aynı amaçlı muadillerinden 3 kat daha ucuz, 4 kat da daha mobil nitelikler taşıyor.

Ülkemizde ilk kez G20 Zrivesi için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihtiyacı kapsamında geliştirilen ve kullanılan ürün, sonrasında Jandarma Genel Komutanlığı tarafından da test edilmiş ve TSK tarafından çeşitli görevlerde kullanılmış. Şirket, Bahreyn’de Ekim ayında düzenlenecek fuara katılarak önemli satış anlaşmaları gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4698 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim