Anlık Bildirim

İşte Roketsan’ın uydu fırlatma aracından ilk tasarım görüntüsü

Roketsan’ın kendi olanakları ile bir “Uydu Fırlatma Aracı” projesi üzerinde çalıştığını biliyorduk. Çalışmalara dair görseller de yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.

İşte Roketsan’ın uydu fırlatma aracından ilk tasarım görüntüsü Tam Boyutta Gör

Roketsan’ın IDEF 2017 öncesinde bir basın açıklaması ile resmen duyurduğu uydu fırlatma aracı konusundaki çalışmaları yavaş yavaş netlik kazanıyor. Tamamen Roketsan mühendislerinin deneyimleri ve çalışmaları neticesinde ortaya çıkarılacak olan ürünün tasarım aşamalarına dair detaylar netlik kazanıyor.

SpaceX’in Falcon roketlerinde olduğu gibi bütün kademelerinde itki sistemi olarak sıvı yakıtlı bir roket motoru kullanacak olan uydu fırlatma aracının detaylarına dairse elimizde şimdilik çok fazla bilgi bulunmuyor. Böylesi bir yapının ortaya koyulmasındaki asıl kritik etki ise bu tecrübenin uzun menzilli balistik füze teknolojilerinin geliştirilmesi yolunda da büyük yol katetmek olması anlamına gelmesi olarak gösterilebilir.

Dünyanın en önemli savunma sanayi şirketleri kategorisinde ilk 100 içerisinde yer alan Roketsan, böylesi bir teknolojik ürünü ortaya koyarak hem bu listede epey yukarılara tırmanma şansı yakalayacak hem de ülkemizi, savunma sanayii alanında balistik füze teknolojisi birikimine sahip ülkeler seviyesine taşıyarak stratejik bir öneme kavuşturacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28715 kez okundu.
55 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roketsan, roket ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim