Anlık Bildirim

Seagate, piyasaya sürdüğü sabit disklerin toplam hacminin 3 Zettabayt olduğunu açıkladı

Seagate, şirket tarihi ile ilgili ilginç bir rekoru paylaştı. Yayınlanan verilere göre teknoloji üreticisinin, kurulduğundan bu yana ürettiği sabit disklerin toplam hacmi 3 Zettabayt'ı geçti.

Seagate, piyasaya sürdüğü sabit disklerin toplam hacminin 3 Zettabayt olduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

Seagate bir rekora imza attığını açıkladı. 40 yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren Amerikan şirketi, resmi rakamlara göre toplam 3 zettabayt kapasiteli sabit diskleri piyasaya sürdü. Üretici bu rakamı daha somut örneklerde açıkladı.

İlk zettabayt Seagate için kolay olmadı çünkü böylesine etkileyici hacimleri göndermek 36 yıl aldı. İkinci zettabayta dört yıldan kısa bir sürede, üçüncüsü ise yalnızca iki yılda elde edildi. Üretici 3 zettabayta, 1,5 katrilyon selfie, 7,5 trilyon MP3 şarkı, yaklaşık 60 milyar video oyunu ve 30 milyar 4K film kaydedebileceğini söylüyor. Ayrıca Seagate, 3 zettabayt kilometre taşını geçen ilk şirket olduğunu duyurdu.

Seagate, piyasaya sürdüğü sabit disklerin toplam hacminin 3 Zettabayt olduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

Depolama ihtiyacı artıyor

1 zettabayt = 1000 eksabayt; 1 eksabayt = 1000 petabayt; 1 petabayt = 1000 terabayt; 1 terabayt = 1000 gigabayt'a denk geliyor. 40 yıldan daha uzun bir süre içinde üretilen tüm sabit diskleri 10 terabayt sürücü biçiminde hayal edersek, 44.000 km'lik bir mesafeye uzanacaklar ve tüm Dünya'nın çevresini fazlasıyla dolaşabilecekler.

Seagate, piyasaya sürdüğü sabit disklerin toplam hacminin 3 Zettabayt olduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

Seagate'e göre, yeni depolama ihtiyacı katlanarak artıyor. Verilerin 2025'e kadar 175 zettabayta ulaşması bekleniyor ve bugün bir saat içinde 2001'in tamamından daha fazla bilgi üretiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim