Anlık Bildirim

Bitcoin’de bir hayal gerçekleşiyor mu?: ETF süreci

Bitcoin ETF başvurusunun SEC tarafından kabul edileceğine dair bazı beklentiler Coinbase borsası tarafından internette paylaşılınca kripto para piyasası hareketlendi.

Bitcoin ETF mi geliyor? Tam Boyutta Gör

Bitcoin ve kripto para varlıklarının herkes tarafından bilinmeye başlandığı dönemden bu yana bir borsa yatırım fonu yani ETF başvuruları yapılıyor. Kripto para dünyasını bir nevi resmileştirecek olan bu başvurular ABD Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından bir türlü kabul edilmiyor ancak yakın dönemde gelişmeler olabilir. 

Bitcoin ETF kabul edilecek mi?

ETF tanımı varlıkların kontrol altında ve güvenilir yatırım aracına dönüştürülmesini anlatıyor. Altın, buğday gibi pek çok varlığın yatırım aracı mevcut ve bunlar ABD Menkul Kıymetler Komisyonu – SEC tarafından onaylı. 

Yıllardır Bitcoin varlığının ETF olarak kabul edilmesi için pek çok başvuru yapıldı ancak SEC her defasında bunları reddetti. Kripto paralar ile ilgili konular gündeme geldiğinde yeterli ve kapsamlı bilgi toplanamaması güven vermiyor ve SEC bunu istemiyor. En büyük borsa Binance resmi olarak ABD’de faaliyet göstermediği için örneğin Gemini gibi resmi borsaların veri tabanları yeterli bulunmuyor. 

Aslında Bitcoin ETF’leri bir kaç ülkenin kuruluşları tarafından kabul edildi ancak herkesin gözü SEC’de. SEC kabul etmediği için diğer ülkelerin de pek bir önemi kalmıyor. Bununla birlikte önemli gelişmeler olabilir. 

Coinbase borsasının önce paylaştığı ardından hızlıca kaldırdığı bir gönderide SEC tarafından onaylanacak kripto para ETF başvurularının yakın dönemde beklendiği bildirildi. Bu sayede kripto para fonlarında da büyüme yaşanacak. Son 5 yılda global kripto para fonları yüzde 800 büyümüştü ancak ETF onayı bu noktada büyük önem taşıyor. 

Bitcoin fiyatında asıl boğa dönemini başlatacağı iddia edilen ETF süreci özellikle Çin’in kripto paraları yasaklaması sonrasında olumlu bir yöne doğru gidebilir. Ekim ayından itibaren farklı ETF başvuruları incelemeye alınacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim