Anlık Bildirim

Snapdragon 7 Gen 2 detaylanıyor: Neler sunacak?

Qualcomm'un yeni nesil orta seviye yonga seti Snapdragon 7 Gen 2, yakında piyasaya sürülebilir. Ufak bir performans artışı sunacak yeni işlemci, verimliliğe odaklanacak gibi görünüyor. 
Snapdragon 7 Gen 2 detaylanıyor: Neler sunacak? Tam Boyutta Gör
Günümüzde yalnızca birkaç cihazda kullanılan Snapdragon 7 Gen 1 platformu, 700 serisi yongalar kadar ses getirmedi. Şimdi de yarı iletken devinin SM7475 kod adlı yeni bir Snapdragon 7 serisi işlemci üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Snapdragon 7 Gen 2 neler sunacak?

Qualcomm tarafından açıklanan bilgilere göre yeni yonga setinin henüz Snapdragon 7 Gen 2 mi yoksa 7+ Gen 1 olarak mı piyasaya sürüleceği bilinmiyor. Bununla birlikte üçlü bir çekirdek kümelemesine ev sahipliği yapan yeni işlemci,  1 adet 2.4GHz Cortex-A715 veya A710, 3 adet 2.36 GHz Cortex-A715 veya A710 ve dört adet 1.8 GHz Cortex A510 çekirdeğinden güç alacak gibi gözüküyor.

Snapdragon 7 Gen 2 detaylanıyor: Neler sunacak? Tam Boyutta Gör
Cortex-A715 ve güncellenen A510, performansın yanı sıra verimliliği ile dikkat çekiyor

Bunların yeni çekirdekler olduğunu varsayarsak, düşük bir performans artışının yanı sıra verimlilikte büyük bir gelişme yaşanacağını söyleyebiliriz. Zira A715, A710’a kıyasla yüzde 5 daha yüksek performans, yüzde 20 oranında daha iyi bir verimlilik sunuyor. Yenilenen A510 ise, yüzde 5'e kadar verimlilik artışı ile gelecek.

bkzdh=154391]

Yaklaşık bir ay sonra düzenlenecek Snapdragon Zirvesi etkinliğinde yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2’nin tanıtılması bekleniyor. Snapdragon 7 serisi ise muhtemelen ayrı bir etkinlikte karşımıza çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim