Anlık Bildirim

Snapdragon 895 yonga seti Samsung tarafından üretilecek

Qualcomm'un yeni amiral gemisi işlemcisinin üretimi konusunda Samsung ve TSMC arasında sıcak bir çekişme vardı. Gelen son bilgilere göre Snapdragon 895'in üretim anlaşmasını Güney Koreli dev kaptı.

Snapdragon 895 yonga seti Samsung tarafından üretilecek Tam Boyutta Gör

Qualcomm dünyanın en büyük yonga üreticilerinden biri olmasına rağmen kendi fabrikaları yok. Yonga setleri Samsung ve TSMC gibi üçüncü taraf şirketler tarafından üretiliyor. Qualcomm'un yeni üst sınıf işlemcisinin (muhtemelen Snapdragon 895) üretimini Güney Koreli deve emanet ettiği bildirildi.

Notebookcheck internet sitesinin haberine göre sözleşmeyi kapan taraf Samsung oldu. Şirket üretim anlaşması için TSMC ile sıcak bir çekişme içerisindeydi. Mutlu sona ulaşmış görünüyor. Qualcomm'un son model amiral gemisi telefonlara güç verecek yeni platformu, Samsung'un Exynos 2200 yonga seti gibi 4 nm fabrikasyon teknolojisi kullanılarak üretilecek.

Snapdragon 895 yonga seti Samsung tarafından üretilecek Tam Boyutta Gör

5LPA teknolojisi 4LPE'ye dönüştü

Bu arada bazı kaynaklar Samsung'un üçüncü nesil 5 nm işlem teknolojisini (5LPA), birinci nesil 4 nm (4LPE) olarak yeniden adlandırdığı ve 5LPA ile 4LPE arasında performans farkı olmadığını söylüyor. Exynos 2200 ve Snapdragon 895 platformlarının en yakın rakibi Apple A14 Bionic'in ise 5 nm fabrikasyon süreci kullanılarak üretildiğini hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim