Anlık Bildirim

Yeni Snapdragon amiral gemisinin özellikleri netleşiyor

Gelecek yılın amiral gemilerinde güç verecek yeni Snapdragon yonga setinin detayları netleşiyor. ARM’ın yeni mimarileri yanında Qualcomm’un da dokunuşları olacak.

Snapdragon performans çıtasını yukarı çekiyor Tam Boyutta Gör

Qualcomm’un amiral gemisi sınıfını adeta silip süpüren Snapdragon 888 yonga seti sonrasında Snapdragon 888+ versiyonuna dair iddialar güçleniyor. Peki gelecek yıl firma ne düşünüyor?

Snapdragon 8450 mi?

Qualcomm SM8450 olarak sızdırılan yeni yonga setinin nihai ismi şimdilik bilinmiyor ancak zaten ARM’ın yaptığı lansman sonrasında detaylar belli oldu diyebiliriz. Cortex-X2 özelleştirilmiş çekirdek, Cortex-A710 performans çekirdeği ve Cortex-A510 verimlilik çekirdeği kesin bir şekilde yonga setinde yerini alacak. Bu bakımdan performansın oldukça yükseleceğini söyleyebiliriz. 

Bilinmeyen detaylara geçecek olursak Adreno 730 grafik biriminden bahsediliyor ki haliyle grafik performansını da yukarı çekecektir. Spectra 680 görüntü sinyal işlemcisi, Adreno 665 video işlem birimi, Adreno 1195 ekran sürücüsü, dört kanal LPDDR5 bellek desteği şeklinde iddialar mevcut. Yapay zekâ ile verimli bağlantılar sunabilen ve 10Gbps hızlarına çıkabilen Snapdragon X65 modemi de bu yonga setinde sunulacak. 

Diğer bir detay ise yonga setinin 4nm süreci ile üretilecek olması. Aslında 3nm beklentisi vardı ancak tam verimliliğin sağlanması muhtemelen yetişmeyecek gibi zira 5nm sürecinin optimizasyonu ile elde edilen 4nm sürecinin kullanılacağı anlaşılıyor. Mobil dünyada çıtayı daha da yukarı çekmeye hazırlanan Snapdragon SM8450 yılın sonlarında tanıtılacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim