Anlık Bildirim

Snapdragon X işlemcili ve OLED ekranlı Surface Pro 10 tanıtıldı

Microsoft, OLED ekranlı ve Snapdragon X işlemcili Surface Pro 10'u tanıttı. Gelişmiş yapay zeka yeteneklerine sahip tabletin fiyatı ve özellikleri neler?       
Snapdragon X işlemcili ve OLED ekranlı Surface Pro 10 tanıtıldı Tam Boyutta Gör
Microsoft, yaptığı etkinlikle birçok ürün ve hizmetinin duyurusunu yaptı. Onlardan biri de yeni Surface Pro tableti oldu. Mart ayında ticari kullanıcılar için Intel işlemcili Surface Pro 10'u duyuran şirket, şimdi de son kullanıcılar için geliştirdiği OLED ekranlı ve Snapdragon X işlemcili Surface Pro 10'u tanıttı. Ancak şirket, isimlendirmede artık model numarasını kullanmıyor ve yeni Surface Pro olarak adlandırıyor.

Surface Pro 10 özellikleri

Yeni Surface Pro, Microsoft'un yapay zeka yeteneklerine sahip bilgisayarlar için oluşturduğu Copilot Plus marka etiketini taşıyor. Qualcomm'un ARM tabanlı Snapdragon X Plus ve Elite işlemcilerinden gücünü alan tablet, hem performans hem de yapay zeka yetenekleriyle iddialı. Microsoft, Windows 11'in yeniden tasarlanmış sürümü sayesinde cihazların M3 işlemcili en hızlı MacBook Air'den yüzde 58 daha hızlı olduğunu iddia ediyor.

Snapdragon X işlemcili ve OLED ekranlı Surface Pro 10 tanıtıldı Tam Boyutta Gör
Microsoft, Copilot+ PC'lerin saniyede 40 trilyon yapay zeka işlemi yapabilmesini şart koşuyor. Surface Pro, 45 TOPS'a ulaşbiliyor. Apple M3 için ise bu değer 18 TOPS civarında. Şirket ayrıca pik performansın yüzde 23 daha hızlı olduğunu, sürdürülebilir performansın ise yüzde 58 daha hızlı olduğunu açıkladı. Tablet aynı zamanda Surface Pro 9'dan yüzde 90 daha hızlı.
Snapdragon X işlemcili ve OLED ekranlı Surface Pro 10 tanıtıldı Tam Boyutta Gör
Microsoft, pil ömrü açısından 14 saatlik yerel video oynatma süresi vaat ediyor. Cihaz, diğer Surface Pro'lar gibi destek ayağına ve klavye eklentisine sahip. Ancak ilk kez daha ince çerçeveler ve OLED ekran ile geliyor. Ön tarafta ise quad-HD kamera yer yer alıyor.

Surface Pro 10 ile beraber Flex Keyboard adı verilen, yüzde 14 daha büyük trackpad'e sahip yeni bir klavye de tanıtıldı. 350 dolar fiyata sahip klavye, Surface Pen kalem ile birlikte alınırsa kullanıcılara 450 dolara mal oluyor. 

Snapdragon X işlemcili ve OLED ekranlı Surface Pro 10 tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Snapdragon X işlemcili ve OLED ekranlı Surface Pro 10 tanıtıldı Tam Boyutta Gör
Tabletin en büyük getirisi ise şüphesiz gelişmiş yapay zeka yetenekleri. Bu özelliklerin çoğu cihaz üzerinde çalıştığı için ödeme yapmanız gerekmiyor. En ilginç olanlardan biri, Copilot yapay zeka asistanının bilgisayarınızda gördüklerinize veya yaptıklarınıza fotoğrafik hafızaya sahipmiş gibi erişmesine olanak tanıyan Recall özelliği. Diğer özellikler arasında 40'tan fazla dilde görüntülü sohbetlerde canlı çevirilerin yanı sıra eski görüntüleri iyileştirmek için Süper Çözünürlük adı verilen bir Windows Fotoğraflar aracı yer alıyor.

Dört renk seçeneğine sahip 2024 Surface Pro, temel modelde LCD ekran, 16 GB RAM, 256 GB depolama ve Snapdragon X Plus işlemciyle 1000 dolar fiyattan başlıyor. Tepe modelde ise OLED ekran, Snapdragon X Elite çipseti, 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanıyla 1500 dolara kadar çıkıyor. Ön siparişler bugünden itibaren başlamış durumda. Teslimatlar ise 18 Haziran'da başlayacak.

Kaynakça https://www.engadget.com/microsofts-new-copilot-surface-pro-has-an-oled-screen-and-a-redesigned-keyboard-175611698.html?src=rss https://www.microsoft.com/en-us/surface/devices/surface-pro-11th-edition?icid=mscom_marcom_CPH1a_SurfacePro11Edition_FY24SpringSurface Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim