Anlık Bildirim

YouTube belirli videolara Wikipedia açıklamaları ekleyecek

Yakın zamanda videoların hemen alt kısmına Bilgi İpuçları adında kutular eklemeyi planlayan YouTube, kötü niyetli içeriklerin izleyiciyi yanıltmasının önüne geçmek istiyor.

Son dönemde içerik yönetimindeki hataları ile sıkça gündeme gelen YouTube bu kez ilginç bir yeniliğe imza atıyor. Belirli videolarda kullanıcılar artık Wikipedia platformundan çekilmiş açıklamaları görebilecek.

Yeni özellik

Bu hafta SXSW 2018 etkinliğinde sahneye çıkan platformun patronu Susan Wojcicki, komplo teorisi ile ilgili videolarda Wikipedia üzerinden konu ile ilgili metinlerin çekilerek açıklamalara ekleneceğini duyurdu.

Wikipedia desteği yeni bir özellik ile birlikte gelecek. Bilgi İpuçları adındaki yeni özellik son dönemde manipülasyon temelli içerik eleştirilerine karşı geliştirilmiş bir çözüm. Videoların alt kısmında yer alacak Bilgi İpucu çubuğunda içeriklerin doğruluğu ile ilgili bilgiler ve linkler yer alacak. Wikipedia açıklamaları işte bu çubuğa eklenecek.

Açıklamalar konusunda Wikipedia ile yapılmış resmi bir ortaklık yok. Zaten Wikipedia’nın da duyurudan sonra bu konudan haberi olmuş. Wikipedia içerikleri açık kaynak olduğu için özel bir içerik anlaşması yapılmasına gerek yok. YouTube da bu yolu izlemiş. Şimdilik Bilgi İpuçları ile ilgili detay verilmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim