Anlık Bildirim

Sözleşme imzalandı: Polonya 24 adet Bayraktar TB2 satın aldı

Polonya ve Türkiye arasında Bayraktar TB2 sözleşmesi imzalandı. Polonya'ya 24 adet Bayraktar TB2 ve akıllı mühimmatlar ihraç edilecek. Polonya, Türkiye'nin İHA ihraç edeceği ilk NATO ve AB üyesi ülke.

Sözleşme imzalandı: Polonya 24 adet Bayraktar TB2 satın aldı Tam Boyutta Gör

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı), Polonya’ya ihraç ediliyor. Polonya Cumhurbaşkanı ve Polonya Savunma Bakanı bugün Türkiye’ye geldi ve satış sözleşmesini resmen imzaladı. Sözleşmenin detayları açıklandı.

Anlaşmaya göre Polonya, 24 adet Bayraktar TB2 SİHA satın aldı. SİHA’nın yanı sıra yer kontrol istasyonları ve yer veri terminalleri ihracatı da sözleşme kapsamında yer alıyor. ROKETSAN tarafından geliştirilen ve Bayraktar TB2’lerde kullanılabilen MAM-C ve MAM-L akıllı mühimmatları da ihraç edilecek. Sipariş 4 set halinde teslim edilecek. Anlaşmanın maddi boyutu hakkında bilgi paylaşılmadı.

180 adet Bayraktar TB2 gökyüzünde

Polonya, Türkiye’nin İHA ihraç edeceği NATO ve AB üyesi ilk ülke oldu. Daha önce Azerbaycan, Ukrayna ve Katar’a satış yapılmıştı. Türkiye, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan semalarında toplam 180 adet Bayraktar TB2 görev yapıyor. Toplamda 320 bin uçuş saati geride kaldı.

Sözleşme imzalandı: Polonya 24 adet Bayraktar TB2 satın aldı Tam Boyutta Gör

Askeri operasyonların yanı sıra orman yangınlarını gözetleme, göçmen takibi, deprem sonrası bölge izleme ve Doğu Akdeniz’de görev yapan sondaj gemilerimize havadan refakat görevlerini yerine getirdi. Azerbaycan’ın Karabağ işgalini sonlandırmasında büyük rol oynadı. Bayraktar TB2 sayesinde Ermenistan Ordusu’na ait birçok hava savunma sistemi, radar sistemi, tank, zırhlı araç, kamyon, cephanelik, mevzi ve birlik imha edildi.

Bayraktar TB2 özellikleri

Bayraktar TB2, 27 saat boyunca havada kalabiliyor. 27030 feet irtifada uçuş gerçekleştiriyor. Operasyonlarda ise 18000 feet yükseklikte uçuyor. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisiyle tamamen otonom taksi, kalkış, normal seyir ve iniş kabiliyetine sahip.

Kanatlarında Roketsan tarafından üretilen 4 adet MAM-L ve MAM-C füzelerini taşıyor. Yüzde 93 yerlilik oranına sahip. Faydalı yük kapasitesi 150 kg, maksimum kalkış ağırlığı ise 650 kg. Türk Silahlı Kuvvetleri için silahlandırılan sistem, keşif, sürekli havadan gözetleme, hedef tespiti ve imha imkânı sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8800 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bayraktar tb2, baykar ve
3 etiket daha iha Popüler Bilim Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim