Anlık Bildirim

SpaceX, 60 yeni Starlink uydusunu uzaya fırlattı: İşte müthiş görüntüler

SpaceX'in yörüngeden yüksek hızlı internet bağlantısı sağlama projesi Starlink'te yine heyecan verici bir günü geride bıraktık. 60 yeni uydu daha uzaydaki filoya katıldı.

SpaceX, 60 yeni Starlink uydusunu uzaya fırlattı: İşte müthiş görüntüler Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın popüler uzay şirketi SpaceX, yörüngedeki uydu filosunu hızla genişletmeye devam ediyor. Bugün Starlink-7 isimli önemli bir göreve daha çıkan şirket, tam 60 yeni Starlink uydusunu başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştirdi. SpaceX'in uzaydaki Starlink internet uydusu sayısı böylece 480'e çıkmış oldu.

Başarılı bir iniş daha

Starlink-7 misyonunda SpaceX ayrıca yine başarılı bir iniş denemesine daha imza attı. Falcon 9 roketinin ilk aşaması okyanusta bulunan drone gemisine kusursuz bir iniş gerçekleştirdi. SpaceX, bugün iniş yapan roketin daha önce dört kez daha uzaya çıktığını ve geri döndüğünü belirtti. Yani aynı roket bugün beşinci kez kullanılmış oldu.

Starlink-7 görevi yerel saatle 21.33'de start verdi. Kalkış gece saatlerinde yapıldığı için ortaya çok güzel görüntüler çıktı. Falcon 9'un kalkış ve iniş anlarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada, 2020 yılı itibarıyla Kuzey Amerika'da kısıtlı hizmet vermeyi planladıklarını ve bunun için en az 400 uyduya ihtiyaç duyduklarını söylemişti. Belirtilen uydu sayısına şu anda ulaşılmış durumda. Starlink projesi için çok yakında heyecan verici gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

SpaceX ilk aşamada yörüngede 1584 uyduluk bir ağ kuracak. 1500 uyduya ulaştıktan sonra internet hizmetinin dünya geneline yayılacağı belirtiliyor. Şirket ilerleyen yıllarda ise uydu ağını genişletip Starlink'in kapasitesini artırmayı hedefliyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 12 bin uyduya ulaşma planı var. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8619 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, starlink ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim