Anlık Bildirim

SpaceX, yıllık fırlatma rekorunu kırdı

SpaceX, dün gerçekleştirdiği görevle birlikte bir yıl içinde yaptığı fırlatma sayısında rekor kırmış oldu. Henüz Temmuz ayında bu rekorun kırılması, rekorun daha da geliştirilebileceğini gösteriyor.

SpaceX, bir yıl içerisindeki fırlatma rekorunu kırdı Tam Boyutta Gör

SpaceX, dün gerçekleştirdiği fırlatmayla beraber bu yıl içerisindeki 32. başarılı fırlatmayı tamamlamış oldu. Bu sayede şirket, bir yıl içerisindeki en yüksek fırlatma sayısına ulaştı. Bir önceki fırlatma rekoru geçtiğimiz yıl 31 fırlatma ile gerçekleşmişti.

Rekor artabilir

Bu yılın ilk günlerinde SpaceX, NASA'nın Havacılık ve Uzay Güvenliği Danışma Paneli (ASAP) sırasında 2022 hedeflerini açıklamış ve yıl içerisinde 52 görev gerçekleştirmeyi planladıklarını duyurmuştu. Şimdiye kadar yıllık en fazla 31 fırlatma gerçekleştiren şirket, henüz Temmuz ayında bu rekoru geçti. Şirketin bu rekoru geliştirebilmesi adına yaklaşık 5 ayı daha bulunuyor.

SpaceX'in fırlatma sayısını artırması Starlink uydu interneti hizmetinin genişletilmesi için önemli bir rol üstleniyor. Yaklaşık 500 bin kullanıcısının olduğu belirtilen hizmet için yörüngedeki uydu sayısının artması erişilebilirliği de artıracak.

Yörüngede yaklaşık 2500 uydu bulunuyor. Elon Musk, gelecek yıl içinde sayıyı 4.200'ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim