Anlık Bildirim

Spotify podcast yayınlarını silmeye başladı

Çok güvendiği podcast yayıncısı Joe Rogan’ın eski yayınlarında ırkçı söylemler olduğu ortaya çıkınca Spotify'ın veri tabanlarında büyük bir temizlik başladı.    

Spotify

Ünlü yayıncı Joe Rogan ile yapılan podcast anlaşması Spotify’ın başını ağrıtmaya devam ediyor. Aşı karşıtlığı yayınlar sonrasında Neil Young gibi önemli isimleri kaybeden Spotify şimdi de ırkçılık odaklı söylemlerle gündemde. 

Spotify’ın podcast ile imtihanı

Joe Rogan ile önemli bir anlaşma yapan ve bunun uğruna Neil Young gibi önemli isimleri kaybetmeyi göze alan Spotify biraz yanlış ata oynamış gibi görünüyor. Rogan’ın ırkçı söylemlerde bulunduğu ortaya çıkıncı büyük bir temizlik başladı. 

Spotify ilk etapta JRE imzalı 70 podcast yayını silinirken sonrasında 43 yayın daha silindi. Yayınlar genelde önceki tarihlere ait zira en yeni tarihli yayınların halen erişilebildiği ifade ediliyor. 

Bununla birlikte aşı karşıtı görüşlerin olduğu yayınlar silinmemiş. Spotify’ın COVID kriterleri biraz daha geniş olduğu için bunlara dokunulmadığı tahmin ediliyor ancak ırkçılık büyük bir sorun oluşturabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim