Anlık Bildirim

Spotify kullanıcısını arttırdı ama zarardan kurtulamadı

Kullanıcı sayısını sürekli arttıran Spotify maliyetleri dengede tutamayınca zarara girdi. Rekabette açık ara önde olmasını genel kâra pek yansıtamamış olduğu görülüyor. 

Spotify

Çevrim içi müzik sektöründe Apple’ın baskısını hissetse de Spotify halen açık ara liderliğini sürdürüyor. Reklam destekli ücretsiz aboneliğin de etkisiyle Spotify dördüncü çeyrekte de yükseldi ancak zarar etti.

Spotify ne kadar kullanıcıya sahip?

Dördüncü çeyrek rakamlarına göre Spotify toplam aylık aktif kullanıcı sayısını 406 milyona yükseltti ve yüzde 18 büyüdü. Toplam reklam destekli aylık aktif kullanıcı sayısı 236 milyon olurken, ücretli abone sayısı da 180 milyon oldu. 

Tüm kullanıcılardan elde edilen toplam gelir yaklaşık 2.7 milyar Avro ile yüzde 24 arttı. Reklamlı aboneler 394 milyon Avro getirirken ücretli aboneler de 2.29 milyar Avro getirdi. Bu kadar artışa rağmen milyon Avro zarar açıklandı. Önceki çeyrek 75 milyon Avro kâr açıklanmıştı. Bu dönemde maliyetlerin yükseldiği belirtiliyor. 

Yeni yılda Spotify biraz durgunluk bekliyor. Tahmini toplam kullanıcı sayısı 418 milyon olarak hesap edilirken ücretli kullanıcı sayısı da 183 milyon olacak. Toplam gelirin 2.6 milyar Avroya gerilemesi beklenirken faaliyet zararı da 67 milyar Avro olarak gerçekleşecek.  
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2684 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spotify, Teknoloji Haberleri ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim