Anlık Bildirim

Squid Game dolaylı yoldan 891 milyon dolar üretti

Netflix’in yeni fenomeni Squid Game dizisi yapılan yatırımın neredeyse 40 kat fazlasını dolaylı yoldan geri verdi. İzlenme rakamları da oldukça yüksek seviyelerde.

Squid Game rekor kırdı

Son dönemin en çok konuşulan dizisi haline gelen Squid Game gelir anlamında da rekor kırıyor. Netflix’in nispeten düşük bir bütçe ayırdığı Squid Game neredeyse 40 kat fazlasını geri getirdi. 

Squid Game ne kadar kazandırdı?

Netflix’ten yakın zamanda sızdırılan bir rapora göre ilk 23 günde Squid Game dizisinin en az iki dakikasını izleyen kişi sayısı 132 milyon oldu. Bu rakam Bridgerton dizisinin rekorunu kırmış oldu. 

Dizinin 75 dakikasını izleyen kullanıcıların oranı yüzde 89 iken tüm bölümleri izleyen kullanıcı oranı da yüzde 66 civarında. Toplamda dizinin 1.4 milyar saat izlenme süresine ulaştığı ifade ediliyor. 

Gelir tarafına geldiğimizde ise dolaylı olarak 891 milyar dolarlık bir getiri söz konusu. Netflix dizi için 21.4 milyon dolarlık bir bütçe ayırmıştı. Yani dizi yatırımın 41 kat fazlasını ödemiş durumda. Raporda diğer bir bahis konusu ise Sticks & Stones dizisinin bütçenin daha altında bir değer ürettiği yönünde. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim