Anlık Bildirim

SSD fiyatlarının düşmeye başlaması bekleniyor

Ekran kartları fiyatlarının küresel ölçekte düşmesini SSD fiyatları da takip edecek gibi görünüyor. Yapılan pazar araştırmasına göre NAND bellek fiyatları düşüşe geçmiş durumda.

SSD fiyatlarının düşmeye başlaması bekleniyor Tam Boyutta Gör

Analist firması TrendForce, yaptığı son pazar araştırması, NAND bellek pazarında olağan yoğunlukta bir artışın yaşanmadığı gözlemlendi. Talep eksikliğinin oluşturmuş olduğu stok miktarı, TrendForce’a göre üreticileri daha düşük SSD fiyatlandırma politikalarına itecek.

Yapılan araştırmalar sonucunda NAND bellek wafer fiyatlarının beklenenden çok daha fazla düştüğü ortaya konmuş durumda. Önceki araştırmalarda yüzde 15-20’lik bir düşüş beklenirken üçüncü çeyrekte NAND belleklerin fiyatlarında yüzde 30-35’lik bir düşüş yaşanacak. Dolayısıyla bu durumun SSD fiyatlarının düşmesine neden olacağı belirtiliyor.

Ekonomi ve pandeminin bitmesi fiyatları etkiliyor

SSD fiyatlarının düşmeye başlaması bekleniyor Tam Boyutta Gör

Pandemi süresi boyunca diğer bilgisayar bileşenlerinde olduğu gibi artan SSD ve NAND bellek talebi şimdilerde eski zamanlarına hızla dönmekte. Bu dönüş sürecinin beklenenden hızlı gerçekleşme nedeni ise sarsıntılı geçen ekonomi, yüksek enerji fiyatları ve artan enflasyon olarak gösteriliyor. Tüketicilerin zorunlu olmayan satın alımlardan kaçınmasının stok fazlasına neden olduğu belirtilirken üreticilerin ise pazar paylarını korumak için üretimde yavaşlamaya gitme eğilimi göstermediği aktarılıyor.

Sonuç olarak TrendForce göre, 2022 yılının son çeyreğinde SSD fiyatlarında yüzde 20 oranında bir düşüş yaşanacak. Öte yandan piyasanın ne zaman düzeleceğini tahmin etmek de zor. Tüketici satın alma tutumlarının 2023’te daha muhafazakar olacağı ve bu nedenle sektörde toparlanmanın olamayabileceği belirtiliyor. Tüm bunların ışığında yeni bir SATA veya NVMe SSD alacaksanız bir süre daha beklemek doğru bir hamle olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6017 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, depolama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim