Anlık Bildirim

Starliner, sorunlarla uğraşmaya devam ediyor: İkinci test uçuşu 2022'de yapılacak

Ticari Mürettebat Programı kapsamında geliştirilen iki uzay aracından biri olan Boeing'in Starliner'ı mürettebatsız ikinci test uçuşunu, en erken gelecek yılın ilk yarısında gerçekleştirebilecek.

Starliner, OFT-2 görevini 2022'de gerçekleştirecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleştirilmesi planlanan ancak lansman öncesi gerçekleştirilen testlerde uzay aracında tespit edilen 13 sıkışmış valf yüzünden lansmanına ara verilen Starliner'ın Yörünge Test Uçuşu 2(OFT-2) görevi, yapılan yeni açıklamalara göre 2022 yılına ertelendi.

Starliner için çalışmalar hızla devam ediyor

NASA'nın yürüttüğü Ticari Mürettebat Programı kapsamında geliştirilmeye devam edilen ve Boeing tarafından üretilen Starliner'ın 2019 yılında gerçekleştirilen ilk testte karşılaşılan yazılım sorunlarıyla beraber ilk test uçuşu başarısız olarak nitelendirildi. Uçuşun ardından mürettebatlı test uçuşundan önce sorunsuz gerçekleştirilecek yeni bir mürettebatsız uçuş yapılmasının gerekliliği ortaya çıktı.

İkinci mürettebatsız test uçuşu için çalışmalara başlanılsa da geçtiğimiz Ağustos ayının ilk günlerinde yapılması planlanan uçuş, ertelenmek zorunda kalmıştı. Yapılan açıklamalarda bu ertelemenin ardında valf problemlerinin olduğu söylendi. Starliner'ın OFT-2 görevini ne zaman gerçekleştirebileceğini ve yaşanan sorunun çözümünün ne durumda olduğu konularında yeni açıklamalar geldi.

Starliner'ın ikinci mürettebatsız test uçuşu 2022'de yapılacak Tam Boyutta Gör

Boeing'in Starliner programı başkan yardımcısı John Vollmer: "Starliner uzay aracının, çalışanlarımızın ve mürettebat üyelerimizin güvenliği bu ekibin bir numaralı önceliğidir.  Bu sistemi OFT-2'de ve gelecekteki tüm Starliner görevlerinde başarıya ulaştırmak için süreç boyunca yeteri kadar zaman harcayarak çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

NASA, çözülmesi karmaşık bir sorun olmasına rağmen araştırmacıların ilerleme kaydettiğini ve OFT-2 görevinin 2022'nin ilk yarısında gerçekleştirmek için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Kaynakça https://www.engadget.com/boeing-starliner-test-flight-delayed-2022-164715835.html https://blogs.nasa.gov/commercialcrew/2021/10/08/nasa-boeing-update-starliner-orbital-flight-test-2-status/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim