Anlık Bildirim

Valve'in yeni taşınabilir PC'si Steam Deck, bazı popüler oyunları çalıştırmayabilir

Geçtiğimiz günlerde duyurulan ve dün ön siparişe açılan Steam Deck, ne yazık ki şu an için bazı popüler oyunları çalıştırmayacak gibi duruyor. Ancak Valve, bu konu hakkında çalışmalarını sürdürüyor.

Steam Deck bazı popüler oyunları çalıştırmayabilir Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Valve, taşınabilir PC'si Steam Deck'i tanıttı. Dün akşam saatlerinde de ön siparişe açılan Steam Deck büyük bir ilgi gördü. Ancak ne yazık ki Steam Deck bazı oyunları çalıştırmayacak gibi duruyor.

4 Popüler Oyun Steam Deck'te Çalışmayacak

Steam Deck'in temelde bir Linux cihazı olduğunu söyleyebiliriz ve Linux'un da çok oyuncu dostu olduğu ne yazık ki söylenemez. Ancak Valve bu uyumluluk sorununu çözmek için Linux tabanlı SteamOS'una Proton adlı bir özellik ekledi. Proton birçok sorunu çözüyor ve çoğu oyunun çalışmasını sağlıyor ancak ne yazık ki Proton kusursuz çalışan bir özellik değil.

Şu an için bazı oyunlar Steam Deck'te Proton'la bile çalışmayacak gibi duruyor. Bu oyunların tamamını buradan incleyebilirsiniz. Bu oyunların arasında Steam'in en popüler on oyunundan dördü bulunuyor. Bunlar: Destiny 2, Apex Legends, Rainbow Six Siege ve PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Bu oyunları çalıştırmaya çalıştığınızda, oyun açılıyor gibi olacak ancak sonunda çökecek, kapanacak veya başarısız olacak. Neyse ki Valve şu anda bu sorun üzerinde çalıştığını açıkladı. Cihazın çıkması için önümüzdeki yeterli süre olduğunu düşünürsek, Steam Deck çıkana kadar sorunun çözülme ihtimali bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim