Anlık Bildirim

Steam Deck'in yükleme süresi ve batarya testi sonuçları geldi: Sonuçlar heyecanlandırıcı

Steam Deck'in yükleme süreleri ve bataryasıyla ilgili geçtiğimiz saatlerde ilk test sonuçları paylaşıldı. Sonuçların gerçekten heyecan verici olduğunu söylemek gerek.

Steam Deck'in yükleme süresi ve batarya testi sonuçları geldi Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz üzere Valve, şu anda Steam Deck isimli bir taşınabilir bilgisayar üzerinde çalışıyor. Çıkış tarihi yaklaşan cihaz ile ilgili de test sonuçları yavaş yavaş gelmeye başladı. 

SD ve SSD Yükleme Süresi

Bildiğiniz gibi Steam Deck'in en ucuz versiyonu içerisinde 64 GB eMMC dahili depolama ile geliyor ancak üst versiyonlar 256 veya 512 GB NVMe SSD dahili depolama desteği ile geliyor. LinusTech de geçtiğimiz saatlerde bu SSD ile SD kart takılmış versiyonu arasında bir yükleme süresi testi yaptı. 

Sonuçlara baktığımızda SD kart ile çalışan cihazın bile gayet hızlı olduğunu ve SSD ile arasında yalnızca birkaç saniye fark olduğunu görebiliyoruz. Yani bu versiyonu almak da gayet mantıklı olabilir. Videoyu burada bulabilirsiniz.

Batarya Ömrü

Steam Deck'in en merak edilen özelliklerinden biri de batarya ömrü elbette. Valve bize cihazın bataryasının 2 - 8 saat arasında bir ömrünün olduğunu söylemişti. Ancak gelen ilk testler bu sürenin mutlak doğru olmadığını gösteriyor. GamersNexus'un yaptığı bir testte cihazın pili yaklaşık 1.5 saatte bitti. Ancak elbette test sırasındaki oyunu ve grafik ayarlaını da söylemek gerek.

GamersNexus test esnasında Devil May Cry 5'i FPS sınırı olmadan V-sync devre dışıyken oynadı batarya 87 dakikada tükendi. Bir sonraki testte grafik ayarları biraz düşürüldü, V-sync açıldı ve FPS 60'a sabitlendi. Bu haliyle de batarya 2 saat sonra tükendi. 

Steam Deck 25 Şubat'ta çıkış yapacak. Ancak ne yazık ki ülkemizde resmi bir satış en azından başlangıç aşamasında olmayacak.

 

Kaynakça https://www.pcgamer.com/first-tests-show-steam-deck-sd-card-speed-rivals-the-ssd/ https://www.pcgamer.com/the-steam-deck-can-drain-its-battery-in-90-minutes-if-you-dont-cap-your-fps/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6485 kez okundu.
28 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Valve, Steam Deck ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim