Anlık Bildirim

Valve, Steam Deck'i Nintendo Switch ile değil PC ile rekabete sokmak istiyor

Valve'in geçtiğimiz haftalarda duyurduğu, Steam Deck duyurudan bu yana Nintendo Switch ile kıyaslanıyor. Ancak Valve Steam Deck için PC oyuncularını hedeflediğini söylüyor.

Steam Deck PC oyuncularını hedef alıyor Tam Boyutta Gör

Valve bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda taşınabilir PC'si Steam Deck'i duyurdu. Duyurunun yapıldığı günden bu yana da Steam Deck, Nintendo Switch ile kıyaslandı. Elbette burada oyuncuları suçlamak yanlış olur, sonuçta iki cihaz birbirine bir hayli benziyor ve sonuçta ikisi de "el konsolu". Ancak Valve, Steam Deck'in rekabetinin Switch ile olmadığını söyledi.

"PC Oyuncularını Hedef Kitlemiz"

Valve'in tasarımcılarından olan Greg Coomer, geçtiğimiz günlerde IGN'e bir röportaj verdi. Röportaj esnasında Greg Coomer, Steam Deck ile asıl hedef kitlesinin Switch değil, PC oyuncuları olduğunu söyledi. Tasarım açısından Switch ile benzerliğini kabul eden Coomer, PC tarafında keyifli vakit geçiren oyuncuları hedeflediklerini söyledi.

Gabe Newell da geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda bu cümleleri destekleyen açıklamalarda bulunmuştu. Steam Deck'in çıkışı ile birlikte aslında Valve'in hedeflediği şey daha da netlik kazanacak ve hangi oyuncuların tercih ettiğini hep birlikte göreceğiz. 

Steam Deck bu yıl sonunda çıkışını yapacak. Ne yazık ki şu anda Türkiye için satışta değil. Cihazın başlangıç fiyatı 400 dolar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim