Anlık Bildirim

Steam'in yeni fenomeni Valheim rekorlar kırıyor

Steam'in bağımsız geliştiriciler için neden çok değerli bir platform olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bu ayın başlarında yayınlanan Valheim oyunu sadece 12 günde 2 milyon kopya satmayı başardı.

Steam'in yeni fenomeni Valheim rekorlar kırıyor Tam Boyutta Gör

Bu ayın başlarında çıkış yapan hayatta kalma oyunu Valheim, beklentilerin çok üzerinde bir satış performansı göstermeyi başardı. Oyun iki haftadan kısa bir sürede 2 milyonda fazla kopya satarak müthiş bir başarıya imza attı. Ayrıca Steam'de anlık oyuncu rekorları da kırmayı başardı.

367 bin anlık oyuncu sayısına ulaştı

Bağımsız bir yapım olan Valheim, geride hafta sonunda 367 bin anlık oyuncu sayısına ulaşarak Steam'de en çok oynanan üçüncü oyun oldu (tüm tarihler için 10. sırada yer aldı). Valheim'ın geride bıraktığı oyunlar arasında PUBG, Rainbow Six Siege, Team Fortress 2 ve GTA 5 gibi dev yapımlar vardı.

Valheim ayrıca 367 bin oyuncu sayısına sadece 12 günde ulaşarak Steam tarihinin en hızlı yükselen oyunlarından birisi olmayı da başardı. Örneğin daha önce PUBG oyunu 350 bin anlık oyuncuya üç ay gibi bir sürede ulaşabilmişti. Valheim son olarak kendi türünde (hayatta kalma) en hızlı yükselen oyun oldu.

Valheim'ın Steam'deki yükselişinin tamamıyla organik bir şekilde gerçekleştiği de söylenebilir. Örneğin yakın zamanın fenomenleri Among Us ve Rust gibi oyunlar Twitch sayesinde ani bir yükseliş gerçekleştirmiş. Valheim ise Twitch'te çok büyük izlenme rakamlarına sahip olmasa da Steam'de hızla büyümeye devam etti. 

İskandinav temalı bir hayatta kalma oyunu olan Valheim'da oyuncular üzerlerinde sadece kıyafetleriyle büyük bir haritanın ortasına bırakılıyor. Burada bir yandan kendi yerleşiminizi kurmaya çalışırken diğer bir taraftan da düşmanlar, canavarlar ve çok daha fazlasına karşı alanınızı korumaya çalışıyorsunuz. 

Türkçe arayüz ve altyazı desteğine sahip olan Valheim Steam'de 32 TL'lik fiyat etiketine sahip. Oyunun normal fiyatı ise 20 dolar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14269 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
valheim, steam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim