Anlık Bildirim

Steve Jobs, iPhone'larda SIM kart yuvası bulunması fikrine ilk günden beri karşıydı

iPod'un Babası olarak anıl Tony Fadell, Steve Jobs'un vizyonunu ortaya koyan önemli bir anekdot paylaştı. Eski iPod Başkan Yardımcısı'na göre Jobs, ilk iPhone'da SIM kart yuvası olmasını istemiyordu.

Steve Jobs ilk iPhone'da SIM kart yuvası olmasını istemiyordu Tam Boyutta Gör

Son zamanlarda Apple'ın fiziksel SIM yuvası olmayan ve sadece eSIM destekli iPhone modellerini piyasaya sürmeye hazırlandığına dair söylentiler duyuyoruz. Eski iPod Başkan Yardımcısı Tony Fadell, bu konuyla alakalı son derece dikkat çekici bir anekdot paylaştı.

Apple tasarım ekibinin en etkili üyelerinden biri olarak gösterilen Fadell esasında iPod'un babası olarak anılıyor. Kısa süre önce Kaliforniya'daki Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde gazeteci Joanna Stern'e röportaj veren deneyimli isim, Steve Jobs'un vizyonundan bahsetti.

Steve Jobs ilk iPhone'da SIM kart yuvası olmasını istemiyordu Tam Boyutta Gör

"Başka bir delik daha istemeyiz"

Apple'ın kurucusu Jobs genellikle sıra dışı fikirleriyle hatırlanır. Tony Fadell'a göre Steve Jobs ilk iPhone'un geliştirilme aşamasında cihazda bir SIM kart yuvası olması fikrine karşıydı. Hatta mühendislere ve tasarımcılara bu arzusunu "içinde başka bir delik daha istemeyiz" cümlesiyle aktardığı belirtiliyor.

Peki iPhone'lar SIM kart olmadan nasıl şebekeye bağlanacaktı? Jobs, SIM kart kullanmayan Verizon operatörünü örnek olarak gösterdi. Zira bu operatörü kullanan telefonlar GSM yerine CDMA hücresel teknolojisi üzerinden baz istasyonlarına bağlanabiliyor.

Steve Jobs ilk iPhone'da SIM kart yuvası olmasını istemiyordu Tam Boyutta Gör

Jobs'u fikirlerinden vazgeçirmek zordu

Fadell bu konuda Jobs'u, CDMA teknolojisinin yaygın olarak benimsenmediğini söyleyerek bizzat ikna ettiğini belirtiyor. Tony'ye göre Steve'i inandığı fikirlerden vazgeçirmek oldukça zordu. Zira onu ikna etmek için somut gerçeklere ve mümkünse tüm ekibin yardımına ihtiyaç vardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5771 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steve jobs, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim